Az utolsó bajnoki következik
| Kategória: Híreink

Utolsó bajnoki mérkőzésére készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös. Farkasaink számára egyszerű a képlet: ha győznek a Budakalász ellen, a tabella hatodik helyén végeznek.

Elérkezett az utolsó bajnoki időpontja: a HE-DO B. Braun Gyöngyös május 26-án, pénteken a Budakalász ellen zárja a bajnokságot, és győzelmével felteheti a koronát idei teljesítményére. Farkasaink hat mérkőzés óta veretlenek, a K&H ligában négy forduló óta nem találtak legyőzőre, amivel esélyük nyílt a bajnoki tabella hatodik helyének megszerzésére.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy van esélyünk a hatodik helyre, és ezzel élni is kívánunk – mondta Bíró Balázs az utolsó bajnoki előtt. – Szeretnénk méltó módon lezárni a szezont hazai pályán, és folytatni azt a sorozatot, amit megkezdtünk hat mérkőzéssel ezelőtt. Ellenfelünk egy jó csapat, kemény védekezéssel, támadásban kreatív játékosokkal, de azon dolgozunk, hogy itthon tartsuk a két pontot. Nehéz dolgunk lesz, de remélem, szurkolóinkkal együtt sikerülni fog – zárta szavait a vezetőedző.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös köszönhetően az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményének, a tabella hatodik helyéről várja a találkozót. Farkasaink számára egyszerű a képlet: ha nyernek, a végelszámolásnál is megtartják a hatodik pozíciót, bármilyen más esetben erre csak akkor lehet esélyük, ha a Fejér-B.Á.L. Veszprém borítja a papírformát, és pontot rabol az utolsó fordulóban a mieinktől egy ponttal lemaradva a hetedik helyen álló Csurgótól.

Idei utolsó ellenfelünkkel eddig kétszer találkoztunk a szezonban, az idegenbeli bajnokin egygólos vereséget szenvedtünk tavaly decemberben, majd idén januárban felkészülési mérkőzésen döntetlent játszottunk velük. Külön érdekesség, hogy a Ligakupa döntőjében is a Budakalász lesz az ellenfelünk jövő hét kedden és pénteken, így sorozatban három meccset játsszunk a Pest megyeiekkel.

Az utolsó bajnoki arra is alkalmat ad, hogy szokásainknak megfelelően elbúcsúzzunk azoktól a játékosoktól, akik nyártól nem a falka kötelékében folytatják pályafutásukat.

A sportkedvelőknek egyébként egy labdarúgócsemege is jut a hétvégére: május 27-én, szombaton 17 órától a Gyöngyösi Atlétikai Klub csapata a Füzesabony együttesét fogadja a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság zárófordulójában. A gyepen is kemény csatára lehet számítani, ugyanis a két csapat között egyetlen pont a különbség, így a győztes szerez jogot arra, hogy osztályozót játszhasson az NB III.-ba való feljutásért.

K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – CYEB Budakalász
2023. május 26. péntek, 17:30
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton