Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Ubornyák Dávid, a HE-DO B. Braun Gyöngyös irányítója.

– Az őszi szezonhoz képest a télen igazolt négy játékosával erősebb és lendületesebb lett a Cegléd. A frissen ceglédivé vált Spekhardt Gergő és Schäffer Zsolt csapattársam a magyar férfi junior kézilabda válogatottban, sok csatát megvívtunk már együtt. Gergő a védekezésben adhat pluszt a ceglédieknek, míg Zsolt előnye tehetségén kívül balkezessége, így jobbátlövő posztban is nőttek pénteki ellenfelünk variációs lehetőségei – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös junior válogatott irányítója pörgős meccsre számít Cegléden. A csapat tavaszi hadjáratának következő ellenfele jól kezdte a szezon második felét, bár a bajnokságban gyengélkedő Mezőkövesd ellen otthon csak egy döntetlenre futotta nekik, a teljesen utolsó, pont nélküli Vecsést pedig csak egy góllal tudták felülmúlni idegenben – a megszerezhető 4 pontból így is 3-mal gazdagodtak.

– Szerintem még keresik a négy új játékosuk helyét, s meccsről meccsre jobbak lesznek, ami nem feltétlenül jó hír nekünk. De bízunk abban, hogy még mostanra sem álltak kellően össze, és a mérkőzés kezdetétől fogva rájuk tudjuk majd kényszeríteni akaratunkat. A védekezésen lesz a hangsúly, amiből könnyű gólokat próbálunk szerezni. Ha ez sikerül, élünk majd a lehetőséggel és elhozzuk a két pontot annak ellenére, hogy otthon a Cegléd lelkes közönségével megtámogatva bárki ellen veszélyes lehet. A zsinórban aratott három tavaszi győzelmünk miatt azonban tele vagyunk önbizalommal – mondta Ubornyák Dávid.

A fiatal irányító Ligakupa mérkőzésen junior válogatottbeli elfoglaltságai miatt kedden lépett először pályára a Gyöngyös színeiben, Dabason – rögvest 7 góllal kergette őrületbe a Pest megyeiek kapuvédőit.

– Ezért nekem még egy kicsit furcsa volt, hogy éles meccsen a légiósaink nélkül kellett játszanunk, de a dobott góljaim száma is mutatja, hogy sikerült felvennem a ritmust és jó formában vagyok. Légiósaink is velünk tartottak Dabasra és a lelátóról buzdítottak minket. Ebből is látszik, hogy remek a csapategység. Remélem, a dabasi formámból Cegléden is minél többet meg tudok majd mutatni – mondta Ubornyák Dávid.

Dávidról köztudott, hogy hatalmas Trónok harca rajongó – a sorozat befejező évadát áprilistól vetíti az egyik hazai mozicsatorna.
– Már tűkön ülve várom, hogyan fejeződik majd be kedvenc sorozatom. Sok időt kellett várni a befejező évadra, remélem, nem igazak azok a pletykák, hogy szinte mindenki meghal majd benne. Nincs kedvenc szereplőm, csak annak örülnék, ha happy end lenne a vége – mondta.