Ligakupa: kezdjük az elődöntőt
| Kategória: Híreink

A Ligakupa elődöntőjére készül a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely az első, idegenbeli meccsen aratott győzelemmel tenne nagy lépést a finálé felé.

A Vecsés lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellenfele a férfi kézilabda Ligakupa elődöntőjében, amelynek első mérkőzését a Vecsés hazai pályáját adó Monoron, a másodikat Gyöngyösön rendezik. A csoportelsőként a nyolc közé jutó, majd a Dabast búcsúztató mieink hasonló forgatókönyvre készülnek, mint amit a negyeddöntőben megvalósítottak.

– Nagyon szeretnénk most is idegenbeli győzelemmel kezdeni, aztán hazai pályán bebiztosítani a továbbjutásunkat – mondta Konkoly Csaba. – Az biztos, hogy a motivációval nincs problémánk, ezért nagyon bízom benne, hogy a fiúk meg is fogják valósítani, amit elterveztünk – fogalmazott vezetőedzőnk.

Felkészülésünk válogatott héten zajlott, a Ligakupa-mérkőzésekre nevezhető játékosok közül a juniorválogatottal Párizsban szereplő Ubornyák Dávid hiányzott az edzésekről, de a jövő hét keddi, monori találkozón már Konkoly Csaba rendelkezésére fog állni. A K&H ligában 22 mérkőzésen pont nélkül álló Vecsés a mieinkhez hasonlóan csoportelsőként jutott tovább az első körből a Ligakupában, majd a Felsőörs együttesét búcsúztatva került az elődöntőbe, amelynek első mérkőzését április 16-én, visszavágóját április 24-én rendezik. A győztes a Csurgó-Eger párharc nyertesével találkozik a döntőben. A másik ágon sem dőlt el még semmi, az első, egri mérkőzés 28-28-as döntetlennel zárult.

Férfi kézilabda Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Vecsési SE – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. április 16. kedd, 18:30
Monori Városi Sportcsarnok
Vezeti: Bíró, Kiss

A 2. mérkőzés időpontja: 2019. április 24. szerda, 18:00