Az Eger vár ránk pénteken
| Kategória: Híreink

Egerben lép pályára a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata pénteken. Farkasaink folytatnák jó sorozatukat, és zsinórban hatodik győzelmükre készülnek az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban.

Február 2-a óta veretlen a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, farkasaink öt tavaszi bajnokijuk mindegyikét megnyerték, az Orosháza, a Balatonfüred, a Budakalász, a Csurgó és a Dabas sem tudott pontot szerezni a mieink ellen, így a megerősítettük pozíciónkat a tabella harmadik helyén. A mezőny azonban rendkívül szoros, ezért minden mérkőzésnek komoly tétje van, ahogy a pénteki, egri találkozónkon is fontos lenne a két pont megszerzése.

Játékosaik a Dabas elleni, utolsó percben megnyert derbi után hétfőre pihenőt kaptak Konkoly Csaba vezetőedzőtől, de keddtől már minden idegszálukkal az SBS-Eger elleni, péntek 13-ára eső meccsükre készülnek. Gábori Máté nem tulajdonít különösebb jelentőséget a dátumnak.

– Nem vagyok babonás, így nem tartok péntek 13-ától. Ha kijavítjuk a Dabas ellen elkövetett hibáinkat, és a Csurgón mutatott játékunkat tudjuk hozni az Eger ellen, nem lehet gond az újabb két pont megszerzése – mondta a Dabas ellen hat akciógólt szerző jobbszélső, aki teljesítményével bekerült az M4 Sport szakértői által összeállított hét csapatába.

A koronavírus-járvány a többi hazai sporteseményhez hasonlóan akár a pénteki mérkőzésünket is érintheti, kedden ugyanis az operatív törzs javaslatot nyújtott be a kormánynak a közelgő sportesemények megrendezéseinek protokolljáról. Az ajánlást a kormány szerdán tárgyalja, és sajtóinformációk szerint akár arról is dönthet, hogy a hazai sporteseményeket zárt kapussá nyilvánítja. Amint döntés születik az operatív törzs javaslatáról, azonnal tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.

K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló
SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2020. március 13. péntek, 18:00
Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István