Alulmaradtunk a Balaton-parton
| Kategória: Híreink

Pont nélkül maradt a tavaszi szezon első bajnoki mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink a Balatonfüred vendégeként maradtak alul négy góllal.

A tavaszi szezon első bajnoki mérkőzésére Balatonfüredre utazott csapatunk. Az első félidőt mi kezdtük, Duris révén az első támadásból vezettünk, az első félidőben sajnos utoljára. A Füred egyenlítő találatára a harmadik percig kellett várni, innen egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mirko Herceg a 9. percben szerezte negyedik találatunkat, ekkor egy gól volt a Balatonfüred előnye, de ezt a részünkről egy csaknem 8 perces gólcsend követte, amit a Balaton-parti gárda ki is használt, Gráf a 16-16. percben szerezte az 5. találatunkat, viszont idő közben az eredményjelző már 10-5-öt mutatott. A félidő végéig felváltva estek a találatok, a hosszú gólcsendes időszak különbségével, 16-11-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő füredi támadással és Tóth védésével indult, sajnos a mi támadásunk is eredménytelen volt. A játékrész 5. percében kettős emberhátrányba kerültünk, ekkor már 19 hazai, de sajnos csak 13 gyöngyösi találat szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében. A meccs utolsó 15 percére 6 gólos hátránnyal indultunk. Mirko Herceg 50. percben szerzett gólja után mínusz 4-re zárkóztunk, ekkor a hazai csapat mestere, György László kért időt. A játék Tóth Mihály védésével és Duris góljával folytatódott, 3 gólos hátránnyal indult részünkről az utolsó 10 perc. Sajnos két gyors góllal ismét 5-re hízott a hátrányunk, és ez a különbség megmaradt az utolsó 5 percre is. Az 56. percben Markez góljával 26-22-őt mutatott a kijelző, 30 másodperccel a vége előtt szintén Mitar találatával 3 gólra zárkóztunk. Rodriguez 4 másodperccel a vége előtt állította be a 27-24-es végeredményt.

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló
Balatonfüredi KSE – HE.DO. B.Braun Gyöngyös 27-24 (16-11)

Balatonfüred: Bősz (kapus), Kemény (3), Pulai (1), Varga (6), Bóka (7), Szmetán, Szöllősi (3), Topic (1), Dénes, Rodriguez (6), Lakatos, Malinovic, Szűcs, Brandt, Draskovics, Határ. Vezetőedző: György László.

Gyöngyös: Tóth (kapus), Urbán, Németh (1), Halász (2), Papp (3), Tóth, Ubornyák, Hegedűs, Gábori, Duris (2), Vilovski (5), Gerdán, Gyánti, Herceg (4), Gyallai, Gráf (2), Markez (4). Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Játékvezetők: Medve Róbert és Südi Péter
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/2
Kiállítások: 14, ill. 8 perc