Négy játékosával hosszabbított szerződést a HE-DO B. Braun Gyöngyös, hét további játékosnak pedig élő szerződése van a következő szezonra, így a bajnokságban ötödik helyen álló csapat magját sikerül egyben tartani.

Az elmúlt évek legsikeresebb csapatát sikerült összeállítani a 2018/2019-es szezonra Gyöngyösön. Bár a bajnokságnak csaknem a fele még hátravan, a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának eddigi teljesíténye felülmúlja a korábbi várakozásokat: úgy birtokoljuk a bajnoki tabella ötödik helyét, hogy eddig csak a Veszprém és a Szeged távozott ponttal Gyöngyösről, a Ligakupában pedig csoportelsőként jutottunk a legjobb nyolc együttes közé, és a négy közé kerülésért vívott párharc visszavágóját is kedvező helyzetből várjuk. A sikerek hatására csapatunk ázsiója nem csak a szurkolók, hanem a játékosok körében is növekszik.

– Rég gondolkodhattunk olyan kedvező helyzetben a jövő évi keret kialakításáról, mint idén – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. – Azt tapasztaljuk, hogy a játékosok szívesen jönnek Gyöngyösre, és szívesen is maradnak nálunk, így elérhetjük célunkat, hogy a csapat magját egyben tartva készüljünk a következő bajnoki idényre – fogalmazott a klubelnök, aki négy játékost nevezett meg azok közül, akik meghosszabbították szerződésüket, és a 2019/2020-as szezonban is a Gyöngyös mezében játszanak majd.

Mitar Markez, Uros Vilovszki, Mirko Herceg és Gerdán Tibor aláírta a folytatásról szóló szerződést, vagyis a HE-DO B. Braun Gyöngyös színeiben folytatják kézilabdás pályafutásukat. A jelenlegi keret hét tagjának élő szerződése van a klubbal, így Németh Tamás, Varsandán Milán, Lubomir Duris, Ubornyák Dávid, Urbán Egon, Buzogány Barna és Sipeki Levente is biztosan gyöngyösi mezben lép pályára jövőre.

– Szeretnénk a hiányzó posztokról is mihamarabb megállapodást kötni, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, azt gondolom, hogy legkésőbb március közepére a HE-DO B. Braun Gyöngyös teljes, 2019/2020-as keretét be tudjuk mutatni – zárta szavait Nagy Attila klubelnök.