A rájátszásra készül junior- és ifjúsági csapatunk. A juniorok Üllőn, míg az ifjúságiak Balatonfüreden lépnek pályára az egy hétvége alatt lezajló, négycsapatos rájátszásban. A felkészülés fontos állomásaként fiataljaink ma a magyar serdülő válogatottal mérik össze erejüket a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A B. Braun Gyöngyös junior csapata az alapszakasz kilencedik helyén zárta a bajnokságot, és a maximális pontszámmal várja a rájátszást, amelyben a Győr, a Vác és a Cegléd lesz az ellenfele. Mostanra pedig az is eldőlt, hogy semleges helyszínen, Üllőn rendezik az egy hétvége alatt, április 24-25-én lezajló rájátszást. Doros Ákos legénysége kedvező helyzetből várja a playoff-ot, hiszen ha egy mérkőzést megnyer a háromból, már megszerezte a kilencedik helyet. Legidősebb utánpótláscsapatunk az alapszakaszban mindhárom ellenfelét legyőzte, így bízhatunk benne, hogy sikerül első helyen zárnia a rájátszást, és így megszerezni a bajnokság kilencedik helyét.

junior 0215

A juniorok a kilencedik helyért lesznek versenyben a rájátszásban. Fotó: Magyari Máté

Nehezebb helyzetben van ifjúsági csapatunk, amely az ötödik helyért van versenyben a PLER, a Balatonfüred és a Győr csapatával. Az ifi öt ponttal várja a rájátszást, amelyet a következő hétvégén rendeznek Balatonfüreden. Gúnya Péter, a mieink edzője szerint egy vagy két helyet léphet előre együttesünk, amelynek egyik célja az is, hogy visszavágjon a Győrnek az idegenben egyetlen góllal elveszített mérkőzésért.

A feladatok tehát adottak, a juniorok szeretnék megtartani kilencedik helyüket, az ifjúságiak pedig szeretnének előrelépni. A felkészülés egyik fontos állomására ma kerül sor, az ifjúsági és junior csapatunkból álló gárda az éppen Gyöngyösön edzőtáborozó serdülő válogatott ellen játszik ma 18:00 órától a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Holnap a gyöngyösi serdülőknek szoríthatunk a csarnokban, Nigrinyi Tibor csapata eddigi legnehezebb mérkőzésére készül az Országos Serdülő Bajnokság középdöntőjében. A mieink 16:30-tól a PLER Budapest ellen lépnek pályára 16:30-tól.