Hét nap múlva első idei bajnokiját játssza a B. Braun Gyöngyös a Provident Junior Válogatott ellen, így az együttes utolsó hetét kezdte meg a téli felkészülési időszakban. Ezen a héten már a labdás edzések vannak túlsúlyban, és két felkészülési mérkőzés is szerepel a programban.
A téli felkészülés első hete alapvetően fizikai edzésekkel telt a gyöngyösi kézilabdások számára, a múlt héten azonban egyre több taktikai tréning került a programba. Mindkét hétre jutott egy-egy edzőmeccs, először a Kassa, majd a Tatran Presov volt a mieink ellenfele. A gyengébbik szlovák csapat ellen győzelemmel, míg Eperjesen a Tatran Presov ellen vereséggel zártunk, de a célját, vagyis a felkészülés segítését mindkét találkozó elérte. Ma már – ahogy Gulyás István vezetőedző fogalmazott – sportágspecifikus a képzés.

– A kézilabda játssza a főszerepet ezen a héten, a taktikai, technikai repertoár csiszolására összpontosítunk, tehát teljes mértékben a bajnoki rajtra készülünk, és fontos, hogy minél több meccset játsszunk ebben az időszakban. Ezért ezen a héten két felkészülési találkozót is vívunk majd a Mezőkövesd és a Balatonfüred ellen – mondta a vezetőedző.

Mindkét csapat erős ellenfél lesz majd, a Balatonfüred leheletét a nyakunkban érezzük, két pontra vannak lemaradva mögöttünk a tabellán, míg a Mezőkövesd immár a volt szövetségi kapitány Skaliczki László irányítása mellett készül arra, hogy kivívja a bennmaradást az NB I-ben. A zuhanyhíradó kövesdi erősítésről szól, szerdán kiderül, mennyiben változott a keret. Bár a meccsek elsősorban a felkészülést szolgálják, Gulyás István szerint a riválisokkal szemben az sem mindegy, milyen eredményt sikerül elérnünk.

csapat mkc

A bajnokságban magabiztos győzelmet arattunk Mezőkövesden. Fotó: Magyari Máté

– Mindig elmondjuk, hogy nem a győzelem az elsődleges ilyenkor, és ez bár igaz, azért ne feledjük el, hogy sportolók vagyunk, szeretünk nyerni, és meg is teszünk ezért mindent. Persze a tét nem akkora, mint egy bajnokin, így egy vereség sem visel meg annyira bennünket, de az új taktikai elemek gyakorlása mellett célunk a győzelem is – fogalmazott Gulyás István.

A vezetőedző a távozó játékosok pótlásáról is beszélt. Mint arról hivatalos oldalunkon már beszámoltunk, Sándor Roland és Oláh Tamás úgy döntött, a több játéklehetőség reményében elhagyja a B. Braun Gyöngyös csapatát, Liszkai Szilveszter tavaly év végén lejárt szerződését pedig a klubvezetés nem hosszabbította meg, mivel időközben felépültek kapusaink, akiknek a pótlására Liszkai hozzánk érkezett.

– Tiszteletben kell tartanunk Sándor Roland és Oláh Tamás döntését, akik saját akaratukból úgy határoztak, hogy máshol szeretnék folytatni. Ilyen helyzetben nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk a döntésüket, és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz. Sándor Roland sérülése, betegsége miatt sokat hiányzott, ezért keveset játszott, Oláh Tamás pedig akkor kapott több lehetőséget, mikor Bakos Dávid sérült volt. Liszkai esete más, ott a klub nem hosszabbította meg a lejárt szerződést, de a jó viszony megmaradt. Azt gondolom, lényeges változásokra nem kell számítani, az öt belső posztos emberünk megvan, a kapusaink jó formát mutatnak, szélen és beállóban pedig nem változott a helyzet, vagyis ugyanúgy folytatjuk, ahogy ősszel abbahagytuk.

gulyás mkc

Gulyás István most is győzni szeretne Mezőkövesden. Fotó: Magyari Máté

Szalafai Gábor és Varsandán Milán közben továbbra is Dániában szerepel az Európa-bajnokságon, így a felkészülésben nem vesznek részt, de Gulyás István jövő kedden már számít a játékukra.

– Mindenképp úgy tervezzük, hogy mindketten pályára lépnek a juniorok ellen, Milánnak még meccshiánya is lesz, bár folyamatos edzésben tartják a válogatott szakemberei, Sas ugyan kap lehetőséget, és jól meg is oldja a feladatát, de nem gondolom, hogy annyira le lenne terhelve, hogy ne tudna pályára lépni.

Egy hét múlva tehát már bajnoki, addig pedig két barátságos meccs vár a fiúkra, és persze rengeteg munka, Gulyás István ugyanis minden nap edzést vezényel a legénységnek, amelynek továbbra is egészséges valamennyi tagja, így jó feltételek mellett zajlik a készülődés.

A B. Braun Gyöngyös felkészülési programja:
Január 22. 18:00: Mezőkövesd – B. Braun Gyöngyös
Január 24. 18:00: Balatonfüred – B. Braun Gyöngyös