Bemutató edzést tartottak a B. Braun Gyöngyös játékosai a Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola hagyományos sportnapján. A klub célja az egészséges életmód-, a sport- és a kézilabda népszerűsítése volt, ennek érdekében pedig mindent meg is tettek játékosaink.

bemutato 2

Mindenki örömmel tett eleget a felkérésnek. Fotó: Gyöngyösi Televízió

Akárcsak egy élvonalbeli mérkőzésen, taps- és hangorkán kíséretében vonultak pályára a B. Braun Gyöngyös játékosai a Kálváriaparti Tornacsarnokban, ahol közel százötven fiatal várta kíváncsian a kézilabdásokat. NB I-es mérkőzéseinkhez hasonlóan állandó szpíkerünk, Petró szólította pályára a játékosokat, akik örömmel tettek eleget a meghívásnak, és a pihenőnapjukat feláldozva próbáltak kedvet csinálni kicsiknek és kicsit nagyobbaknak a kézilabdához. Gulyás István vezetőedző szerint nagyon fontosak a hasonló kezdeményezések.

– Van itt 150-200 gyerek, ha csak tízet meg tudunk nyerni közülük a kézilabdának, már sikeresek voltunk, úgyhogy hiába tűnik csekélységnek egy ilyen bemutató edzés, az utánpótlás nevelés szempontjából nagyon fontos. Ha a gyerekek ebben a korban megszeretik a sportot, már egészségesebb felnőttekké válhatnak. Remélem, kedvet tudtunk csinálni nekik – fogalmazott a vezetőedző.

bemutato 1

A gyerekek örömmel fogadták játékosainkat. Fotó: Gyöngyösi Televízió

Elnézve az iskolások arcát, a sikerben biztosak vagyunk, a gyerekek ugyanis kitörő lelkesedéssel fogadták az NB I-es játékosokat, akik Gulyás István vezetésével egy komplett edzést mutattak be. A bemutatóról a Gyöngyösi Televízió is beszámolt, a videó itt elérhető.
Szombaton pedig már élesben gyakorolhatnak a fiúk, a B. Braun Gyöngyös ugyanis Orosházán lép pályára a NB I. 18. fordulójában.