Nem zárta sikeresen az elmúlt hétvégét a Gyöngyösi Kézilabda Klub U14-es csapata, amely mindhárom mérkőzését elveszítette az Erima Gyermekbajnokság utolsó, veszprémi fordulójában. Pápa János tanítványainak azonban nincs okuk csüggedni: egész éves, kiváló teljesítményüknek köszönhetően már korábban kiharcolták helyüket a legjobb nyolc között, így részt vehetnek a rájátszásban.

Az utolsó fordulót rendezték az elmúlt hétvégén az U14-13-as csapatok számára az Erima Országos Gyermekbajnokság kiemelt csoportjában. A Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata Veszprémben lépett pályára, ahol a házigazda mellett a PLER és az Éles Kézilabda Iskola volt az ellenfele. A mieink úgy várhatták a fordulót, hogy legrosszabb esetben is nyolcadikként végeznek, így biztos résztvevői a rájátszásnak. Csapatunk nehéz helyzetben volt, ugyanis alig tudott készülni a fordulóra, hiszen a megelőző héten az alakulat mintegy fele különböző, kötelező iskolai programok miatt hiányzott az edzésekről. Csapatunknak nem is ment úgy a játék, mint ahogy azt korábban megszokhattuk tőlük, a remélt győzelmek ezúttal elmaradtak, és a GYKK csapata a második helyezett PLER-től és negyedik Élestől elszenvedett vereség mellett az utolsó helyen zárt Veszprémmel szemben is alulmaradt egy góllal.

– Sajnos a nehézkes felkészülés meglátszott a játékunkon, gyakorlatilag nem tudtunk edzeni, így várható volt, hogy nem úgy sikerül majd a hétvége ahogy elterveztük. Leginkább a Veszprémtől elszenvedett vereséget sajnáljuk, de szerencsére lesz alkalmunk javítani – értékelt az edző, Pápa János.

Ez már a forduló előtt is biztos volt, hiszen a csapat egy hete biztosította helyét a legjobb nyolc között, így ott lesz a rájátszásban, amelynek sorsolását később készítik majd el.

U14 14

Ugyanez elmondható U12-11-es csapatunkról is, amely jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, azonban három mérkőzés még hátra van a bajnoki programjából. A mieink május 21-én, Békésen lépnek pályára, és a házigazda mellett a Kecskemét és a Veszprém együttesével mérkőznek majd meg, és ha sikeresek lesznek, előre is léphetnek egyet a tabellán. Szintén a rájátszásba vágyik U10-es alakulatunk, amely jelenleg a kilencedik a tabellán, és négy mérkőzése van még hátra az alapszakaszból. A mieink a Várpalotával és az FTC-vel játszanak május 17-én két-két mérkőzést, és elég két pontot gyűjteniük, hogy bejussanak a legjobb nyolcba. U9-es csapatunkra is vár még egy forduló: a mieink jelenleg a nyolccsapatos mezőny ötödik helyén állnak, de van még három elmaradt mérkőzésük, amelyet május 18-án játszanak le az Éles, az Óbuda és a Veszprém ellen.

A következő nagy feladat pedig serdülőinkre vár, akik hazai pályán harcolhatják ki a döntőbe jutást az Országos Serdülő Bajnokságban. Ehhez a Budapest Honvéd alakulatát kell legyőzniük a mieinknek, akik nagyon számítanak arra, hogy sokan biztatják majd őket a lelátóról. A találkozó csütörtökön 16:30-kor kezdődik a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Erima Országos Gyermekbajnokság
2014. május 11., fiú, U14-13
Veszprém, Március 15. utcai Sportcsarnok

PLER-Budapest I. – Gyöngyösi KK 32-22 (21-11)
Gyöngyösi KK – Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért KA 27-28 (14-18)
ÉLES KÉZILABDA ISKOLA SE B – Gyöngyösi KK 27‑24

Az alapszakasz végeredménye:
1. Pick Szeged “A” 56 p.
2. PLER-Budapest I. 54
3. Honvéd 1. 53
4. ÉLES KÉZILABDA ISKOLA SE A 51
5. Debreceni SC-SI 35
6. ÉLES KÉZILABDA ISKOLA SE B 33
7. AK.Nemzeti Kézilabda Akadémia Alsóörs U-14 31
8. Gyöngyösi KK U14 -13 28
9. Dabas VSE KC 1999 25
10. Kodály ISK U14 21
11. Békési FKC 20
12. Kecskeméti Sportiskola Fiú U14 AE 19
13. Nyírsuli U14 Szűcs B 18
14. FTC99 fiú 13
15. PLER-Budapest II. 2000 13
16. Diákok Egészségéért Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 8