A B. Braun kapta a Mecénások Díját
| Kategória: Híreink

A B. Braun Medical Kft. kapta az első alkalommal odaítélt Mecénások Díját. A gyöngyösi önkormányzat a kitüntetéssel a cégek társadalmi felelősségvállalását, kulturális-, sport- és egyéb területeken kifejtett önzetlen támogatói tevékenységét ismeri el. Első osztályú csapatunk névadó szponzora a sport önzetlen támogatásáért kapta az elismerést. A B. Braun társadalmi felelősségvállalásában a sport támogatása mellett a nélkülözők segítése is fontos helyen szerepel, a cég nemrégiben adta át Gyöngyösön azokat az adományokat, amelyeket az Élelmiszerbank Egyesület részére játékosainkkal együtt gyűjtött.

bbraunmecenas

Bognár József, a B. Braun gyöngyösi gyárának igazgatója Faragó László polgármestertől és Réthy Béla alpolgármestertől vehette át az elismerést. Fotó: Gyöngyösi Televízió

A Mecénások Díját a város gazdasági évzáró rendezvényén adták át a Mátra Múzeumban. A gyöngyösi önkormányzat három cégnek ítélte oda az elismerést, a sport mellett a kultúra és a turisztikai fejlesztések támogatásáért. A B. Braun immár harmadik éve névadó szponzora a város élvonalbeli kézilabdacsapatának, az együttműködés mára jóval többet jelent egyszerű szponzori támogatásnál – emelte ki a díj átvételekor mondott beszédében Bognár József, a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyáregységének igazgatója.

– Az elmúlt három évben ez a kapcsolat rengeteget fejlődött, és mára túlmutat egy egyszerű szponzori együttműködésen. A kézilabda klub a város életében meghatározó közösségépítő szerepet tölt be, a dolgozóink is ott vannak a hazai mérkőzéseken, és együtt örülünk a sikereknek, miközben büszkék vagyunk rá, hogy a játékosok mezén a B. Braun logót láthatjuk. Nyitottak vagyunk egymás iránt, a játékosok a mi gyártó tevékenységünkkel ismerkednek, és mi is bepillanthatunk az ő munkájukba, miközben egyéb társadalmi tevékenységünkben is támogatnak bennünket – mondta Bognár József, aki azt is hozzátette: büszke rá, hogy a díjat első alkalommal a B. Braun vehette át.

A B. Braun társadalmi felelősségvállalási programjának egyéb elemeivel is segíti a helyi közösség életét. Nemrég adták át például a Családok Átmeneti Otthonának és a Visonta Úti Bölcsőde Első Lépésekért Alapítványának azt a másfél tonna tartós élelmiszert, amit a cég gyöngyösi üzemének dolgozói gyűjtöttek a kézilabdacsapat tagjaival együtt az Élelmiszerbank Egyesület felhívására. Az adományok szétosztásáról a gyöngyösi üzem dolgozói szavazással döntöttek. Ez alapján mintegy háromszáz kiló élelmiszert a negyven gyermekről, köztük öt sérült csöppségről gondoskodó bölcsőde kaphatott a felajánlásokból. A tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, száraztésztát, konzerveket az idejáró gyerekek családjai kapják.

01 braun adomany

Horn Péter vezérigazgató és Fazekas Mária kommunikációs igazgató vitte el az adományokat a gyerekeknek. Fotó: Gyöngyösi Televízió

A másik kedvezményezett szervezet a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona volt, ahol a kis lakók részére szaloncukor is előkerült a braunos dobozokból. Horn Péter, a B. Braun magyarországi vezérigazgatója ide is a cég dolgozóinak megbízásából érkezett, mivel a szavazatok alapján az áruházi gyűjtés során felhalmozott élelmiszerek nagyobb részét az itt élők kapták. Jelenleg hét család és összesen húsz gyermek lakik az átmeneti otthonban.

– A B. Braun számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, így amikor az Élelmiszerbank meghirdette az akciót, örömmel vettünk részt a gyűjtésben. Dolgozóink aktívan működtek közre, sikerült bevonnunk a kézilabdacsapatot is, így közel másfél tonna élelmiszert sikerült összegyűjteni Gyöngyös számára – mondta el a vezérigazgató.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub ezúton is gratulál a B. Braunnak az elismeréshez, és köszöni meg azt a támogatást, amit a helyi közösségnek nyújt a társaság.