A felkészülési időszak legnehezebb hetén van túl a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a szlovák bajnok Tatran Presov legyőzésével hangolt a hamarosan kezdődő bajnoki szezonra.

Huszonnyolc nap múlva, az Orosháza elleni hazai mérkőzéssel kezdődik a K&H Liga 2019/2020-as szezonja a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára. Csapatunk addig még négy felkészülési mérkőzésen lép pályára, öt találkozón pedig már túl is van. Konkoly Csaba legénysége a felkészülés legnehezebb hetét tudhatja maga mögött, hét nap alatt három meccset játszottak a fiúk, akik a Dabas elleni szoros párharc után magabiztos, 30-24 arányú győzelmet könyvelhettek el a Mezőkövesd ellen, majd egy góllal alulmaradtak a Cegléddel szemben (29-28), a hét zárásaként pedig három góllal legyőzték a szlovák bajnok, SEHA Liga és Bajnokok Ligája-induló Tatran Presov együttesét (36-33).

– Úgy osztottuk be a terhelést, hogy mostanra essen a felkészülés legnehezebb hete – kezdi értékelését Konkoly Csaba vezetőedző. – A Mezőkövesd elleni találkozóra hármas céllal készültünk, szerettük volna a belső védők kapcsolatait erősíteni, a teljes mérkőzés alatt feszesen tartani a védekezésünket, és tíz alatt tartani a technikai hibáink számát. Mindhárom célt elértük, ennek is köszönhető az elégedettségre okot adó, magabiztos győzelem. A Cegléd elleni találkozónak másként indultunk neki, hiszen a játékosok komoly munkából érkeztek a meccsre, a fáradtság meglátszott a védekezésünk hatékonyságán és a technikai hibák számán is, de óriási pozitívuma a mérkőzésnek, hogy mínusz hatról álltunk fel, és bár a taktikai rutintalanságunk még előjött, egy-két kimagasló egyéni teljesítmény is akadt a mezőnyben.

Együttesünk ezután, a Tatran Presov elleni pénteki mérkőzésig csak regenerációs és taktikai munkát végzett, aminek hatására a csapat az eddigi legjobb arcát tudta mutatni Eperjesen, és egy gólgazdag mérkőzésen 21-19-es félidei vezetést követően 36-33-ra nyert a szlovák bajnok ellen.

– A Presov magasabb színvonalat képvisel, mint az eddigi edzőpartnereink, ezért külön örülök neki, hogy egy nagyon jó meccset sikerült játszanunk ellenük – mondja Konkoly Csaba. – Pihentebb állapotunknak köszönhetően végig tudtunk koncentrálni, és a Cegléd elleni meccsünk tanulságait leszűrve a védekezésünk hatékonyságán is sikerült javítanunk. Ez utóbbival a viszonylag sok gól ellenére is elégedettek lehetünk. Ellenfelünk nagy tempót diktált, amit végig tudtunk tartani, és mindenkinek a teljesítményével elégedett voltam. Amit megbeszéltünk, a fiúk maximálisan betartották, és a korábbi hibáinkat is sikerült kijavítanunk – fogalmazott a vezetőedző.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai a megerőltető munka egy hét szünetet kapnak, és a jövő héten egyéni munkát végeznek, majd augusztus 11-én folytatják a közös felkészülést, már Uros Vilovszkival és Ubornyák Dáviddal kiegészülve. Mitar Markez Cegléd elleni mérkőzésen szerzett izomhúzódása egyelőre nem tűnik súlyosnak, várhatóan ő is fel tudja venni a munkát a pihenő után. Legközelebb augusztus 13-án, Mezőkövesden lép pályára csapatunk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös hátralévő felkészülési mérkőzései:
2019. augusztus 13. 18:00 Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. augusztus 16. 18:00 DVTK-Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2019. augusztus 21. 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger
2019. augusztus 23. 18:00 PLER Budapest – HE-DO B. Braun Gyöngyös

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kerete 2019/2020:
Kapusok: Tóth Mihály, Buzogány Barna, Gödör Bence, Tasi Dániel
Jobbszélsők: Urbán Egon, Gábori Máté, Jaros Olivér
Jobbátlövők: Mitar Markez, Papp Bence, Bedő Márk
Irányítók: Lubomir Duris, Ubornyák Dávid, Sipeki Levente, Gráf Martin
Beállók: Vilovszki Uros, Gerdán Tibor, Hegedüs Márk, Rojkovics Richárd
Balátlövők: Mirko Herceg, Újvári László, Ivitz Balázs, Dávid József
Balszélsők: Németh Tamás, Varsandán Milán