A Tatabánya jutott tovább
| Kategória: Híreink

A Tatabányától elszenvedett kétgólos vereséggel, a nyolcaddöntőben zárult a Magyar Kupa küzdelemsorozata a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára.

Ezúttal a TIPPMIX Férfi Magyar Kupa IV. fordulójában a Grundfos Tatabánya KC együttesét látták vendégül farkasaink. Egyik fél sem a megszokott összeállításban szerepeltette magát, sok fiatalnak szavaztak bizalmat az edzők a keretekben. A találkozó kezdetén gólra gól volt a válasz, tíz perc elteltével 6-5-nél nálunk volt az előny. A vendégcsapat vezetője a 15. percben kikérte első idejét, ugyanis hamar 9-5-re növeltük a különbséget. Az első félidő hajráján 11-11-re kiegyenlített a bányász, majd két perccel a lefújás előtt a vezetést is magához vette. Fiatal növendékünk, Varga Kristóf szép átlövés góllal mutatkozott be a felnőttek között. Félidei pihenőjükre 14-15-ös eredménnyel vonultak a felek.

A második játékrészt lendületesen kezdtük, a 35. percben Mitar Markez ötödik góljával 18-17-re megfordítottuk az összecsapás állását. A kialakított egy-két gólos előnyünket tartottuk a 48. percig, azonban a mérkőzés fordulatosságát és kiélezettségét mutatta, hogy ekkor újra egyenlőre alakították az állást a vendégek. Egy szerencsétlen hétméteres büntetés során Uros Vilovski fejbe lőtte a tatabányai hálóőrt és piros lapot kapott. A találkozó utolsó öt percének egygólos hátránnyal néztünk neki. A Magyar Kupa versenysorozat küzdelmei a Tatabánya ellen elszenvedett 27-29-es vereséggel a farkasfalka számára véget értek.

A zárt kapuk mögött rendezett mérkőzést élőben közvetítettük YouTube-csatornánkon, ahol bármikor visszanézhető.

TIPPMIX Férfi Magyar Kupa, IV. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya KC 27-29 (14-15)

Gyöngyös: Merkovszki, Tóth (kapusok), Urbán 1, Németh 3, Varga 1, Jaros, Papp, Ubornyák 3, Hegedűs 5, Vilovski 4, Gerdán, Gyallai, Gráf 4, Markez 7. Edző: Konkoly Csaba.

Tatabánya: Bartucz, Mucsi (kapusok), Molnár 4, Bognár, Tóth, Juhász, Sipos 1, Hornyák B., Sunajko 1, Ilyés, Győri 9, Debreczeni 3, Ancsin 7, Zdolik 3, Bodnár, Hornyák P. 1. Edző: Matic Vladan.

Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
Hétméteresek: 2/5, ill. 4/4
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Értékelések:

Képgaléria (Fotó: Magyari Máté)