A NEKA a következő ellenfél
| Kategória: Híreink

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös következő ellenfele az élvonalbeli férfi kézilabdabajnokságban. Farkasaink idegenben lépnek pályára, és két ponttal szeretnének hazajönni.

Magabiztos győzelemmel kezdte karácsonyig tartó sorozatát a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely kilenc góllal múlta felül a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatát a nyolcadik fordulóban. December 17-éig még öt bajnoki mérkőzés vár a mieinkre, csupa olyan mérkőzés, amelyeken a végelszámolás szempontjából fontos pontokat kell megszereznie a gyöngyösi farkasfalkának.

A következő erőpróba Balatonbogláron vár a mieinkre, akik a jó formában lévő HSA NEKA ellen lépnek majd pályára. Az akadémisták a mieinkkel szinte azonos mutatókkal rendelkeznek a bajnokságban, nyolc mérkőzésen aratott három győzelmük és egy döntetlenük révén, hét ponttal a tabella nyolcadik helyén szerepelnek. A mieink azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbségükkel eggyel mögöttük állnak, a kilencedik helyről várják az összecsapást. A NEKA nehéz ellenfél, idén már legyőzte a Komlót, a Budakalászt és a Ceglédet is, a Balatonfüreddel szemben pedig döntetlenre végzett – csakúgy egyébként, mint a mi csapatunk.

– Nagyon örültünk, hogy végre egy győztes bajnoki után készülhettünk a héten – mondta Bíró Balázs vezetőedző. – Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a NEKA az idei szezonban jól teljesít, hazai pályán pedig különösen erős, és bár a fiatalságunkból fakadó hullámzó teljesítmény jellemző rájuk, nagyon komolyan kell venni őket. Igyekszünk Balatonbogláron is olyan teljesítményt nyújtani, amivel folytathatjuk az egy hete elkezdett sorozatunkat, és el tudjuk hozni mind a két pontot – zárta szavait vezetőedzőnk.

A mérkőzést a NEKA YouTube-csatornáján élőben közevítik.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
HSA NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös
Balatonboglár, NEKA Csarnok
2022. november 11. (péntek) 18:00
V.: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba