Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Varsandán Milán rövid időn belül ismét a gárda legtöbb gólt szerző játékosa lett. A Mezőkövesdi KC ellen lőtt hat góljával erőteljesen szétzilálta a borsodiak bennmaradásról szőtt álmait.

– Öröm volt végig nézni a csarnokban, hogy egy kiesés ellen küzdő Mezőkövesd ellen is milyen sokan jöttek ki szurkolni nekünk egy számunkra már teljesen tétnélküli meccsen – mondta vidáman Varsandán Milán. A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője 6 gólt szerzett a 29-20-as gyöngyösi sikerrel zárult találkozón. Milán az eddigi bajnokikon 91 gólt szerzett, amivel második a házi góllövőlistán. – Boldog vagyok, hogy a csapat a várakozásoknak megfelelően, vagy még egy picit azon túl is teljesített a bajnokságban. Miután egyre csak jöttek a remek eredmények, úgy lett egyre több szurkoló a csarnokban. Sokszor az utcán is megállítanak minket az emberek, hogy gratuláljanak a sikereinkhez. Ez remek érzés – közölte a balszélső.

A játékos elmondta, nehezen vették fel a meccs ritmusát, hiszen a Mezőkövesdnek nagyon kellett a győzelem, és ennek megfelelően az első játékrészben nagy tempót diktált. – Szép búcsú volt a közönségtől az otthon lejátszott utolsó bajnoki. A Vecsés ellen egyelőre az motivál minket, hogy a bajnokág utolsó meccse lesz, és utána már csak a Ligakupát kell elhódítani és mehet haza mindenki egy kicsit hosszabb időre pihenni. A bajnoki hatodik hely remek eredmény, különösen úgy, hogy ha nyerünk Vecsésen, a Csurgó pedig kikap a Szeged otthonában, csak két ponttal előz meg minket a tabellán. Azon leszünk, hogy a következő szezonban ez a kis különbség is eltűnjön. Egyelőre azonban a jelenlegi pozíciónkkal is elégedett vagyok, jó érzés a tabella első feléhez tartozni – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös farkasfalkájának szinte minden tagja együtt marad a következő szezonban. – Hogy majdnem ugyanazzal a kerettel vágunk majd neki az új bajnokságnak, reményeim szerint a mostaninál is jobb eredményt fog hozni maga után, amivel még boldogabbá tudjuk majd tenni szurkolóinkat és a klubvezetést. Mindig lehet jobbnak lenni, megelégedni egy pillanatig sem szabad – vélekedett a balszélső.