Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Sipeki Levente. A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a most szombaton 18 órakor kezdődő SBS-Eger ellen vívott meccsének teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetének ajánlja fel. Sipeki Levente szerint egy évben egyszer mindenkinek a lehető legtöbb szűrővizsgálaton részt kell vennie.

– Szurkolóinknak megyei riválisok lévén különösen fontosak az Eger és a Mezőkövesd elleni meccseink. Eztért is örülünk annak, hogy pont az SBS-Eger szembeni hazai mérkőzésünk teljes bevételét ajánlotta fel a klubvezetés a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetének. Reméljük, nagyon sokan kijönnek a csarnokba buzdítani minket, és egy szép összeggel tudjuk majd támogatni a mellrák elleni küzdelmet. Nővérem a Szombathelyi KKA kapusa, apukám profi focista, anyukám első osztályú röplabda játékos volt. Ikertestvérem szintén futballozik. Testvéreimmel egyelőre a profi sportolás miatt is kötelező szürővizsgálatokon veszünk részt, de pályafutásunk befejezése után sem feledkezünk majd el az ellenőrzésekre eljárni, ahogy ezt szüleink is teszik évről évre – mondta Sipeki Levente.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös iránytó-balátlövője a csapat nevében elmondta, hogy az Eger ellen hazai pályán egyértelműen a győzelemre játszanak majd, de nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek a Heves megyei rivális elleni találkozó.

– A csapatunk jól kezdte a szezont, de az Eger is hozta a számára fontos és kötelező meccseket. A gyöngyösi farkasok háza táján remek a hangulat, hiszen utolsó két bajnokinkon a Csurgó és a Dabas ellen végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. A hazai pálya és az Eger ellen vívott előző mérkőzéseink eredményei mellettünk szólnak, de nem szabad félvállról vennünk a találkozót. Ha a végelszámolásnál is az első öt hely környékén szeretnénk lenni, ahhoz hozni kell a hazai mérkőzéseket. Hogy az előző szezonból a csapatunk magja egyben maradt, az remek alappillére lett a további építkezésnek. Ennek is köszönhetjük jó rajtunkat – mondta Sipeki Levente.

Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetének elnöke elmondta, hogy szervezetük hét éve alakult, taglétszámuk jelenleg 78 fő, akik többsége – ahogy ők nevezik magukat – „érintett”, míg mások olyanok, akik családjában előfordult már rákos megbetegedés, különösképpen mellrák.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös minden évben egy-egy meccsének teljes bevételét ajánlja fel a Magyar Rákellenes Liga helyi csoportjának – tavaly 300 ezer forintot nyújtott át Nagy Attila klubelnök Tóth Lászlónénak.

– Szervezetünk életében az egyik legjelentősebb anyagi segítség a farkasok támogatása. A pénzből minél több ismeretterjesztő szórólapot és prospektust szeretnénk készíttetni, ami a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel az emberek figyelmét. Tagtársaink között egyre több a HE-DO B. Braun Gyöngyös szurkoló, 10-12 fővel minden hazai meccsükön képviseltetjük magunkat – mondta Tóth Lászlóné.

A ligatagok az SBS-Eger elleni meccs előtt a mellrák elleni küzdelem jelképét, a rózsaszín szalagot tűzik ki a szurkolók, Nagy Attila klubelnök és Konkoly Csaba vezetőedző mellére.

Október 18-án 17 órakor pedig a mellrák elleni figyelemfelkeltő sétát tartanak a városban. A menet a művelődési háztól indul a Fő tér felé, ahol gyertyagyújtással emlékeznek meg azokról, akik már nem lehetnek köztük a betegség miatt.

Tóth Lászlóné azt is elmondta, hogy az októberi mellrák elleni kampány után a férfiakról sem feledkeznek meg, hiszen a prosztatarák elleni küzdelemnek nyilvánított következő hónapban, november 4-én 15 órakor a gyöngyösi Mátra Honvéd Kaszinóban a férfiakra oly veszedelmes betegség megelőzéséről hallgathatnak meg két előadást az érdeklődők.