A Komló fala is leomlott farkasaink előtt
| Kategória: Híreink

Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A Sport36-Komló ellen Varsandán Milán 5 góllal vette ki részét a 30-26-os gyöngyösi sikerből.

– A múlt hétre tervezett két mérkőzésünkből legalább az egyiket sikerült lejátszanunk, hiszen szerdán már az utazó ruhánkban voltunk, amikor indulás előtt fél órával kaptuk a hírt, hogy az ellenfél csapatában felütötte a fejét a koronavírus, így mégsem lesz meccsünk a Budakalász ellen. Egy gyors forgatókönyv váltás után a tervezett indulás időpontjában már mezben álltunk a csarnokunk pályáján, és elkezdtük a felkészülést a Komló ellen – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös balszélsője múlt szombaton – holtversenyben Mirko Herceggel és Uros Vilovskival – 5 gólt szerzett a 30-26-os gyöngyösi sikert hozó találkozón a Sport36-Komló ellen.

– Az elmúlt mérkőzéseken kicsit kevesebbet voltam a pályán, hiszen a vírus engem is elért, ezért fokozatosan kellett ügyelni a visszatérésre. Örülök, hogy most már több játékpercet kaptam ezen a találkozón, melyen a kis hullámvölgyektől eltekintve végig a kezünkben tartottuk az irányítást, hiszen a Komló egyetlen másodpercig sem vezetett az egész mérkőzésen – magyarázta Milán.

A sárga-feketékre a 2020/2021-es szezon első felében még egy találkozó vár szintén hazai pályán az SBS-Eger ellen, akiket idegenben alig egy hónapja egy utolsó másodpercben szerzett Németh Tamás góllal sikerült csak térdre kényszeríteni a farkasfalkának.

– Ha megnyerjük ezt a megyei rangadót, akkor 11 lejátszott meccsel vonulunk téli szünetre. A mostani helyzetben ez a mérkőzésszám egészen szép teljesítmény, és egy győzelem esetén a szerzett pontok tekintetében sem állnánk rosszul. Tökéletesnek viszont csak akkor értékelném a teljesítményünket, ha a Veszprémi KKFT ellen is otthon tudtuk volna tartani a két pontot, amely meccsre éppen csak vissza tudtak térni a koronavíruson átesett kulcsjátékosaink, de a formájukat még nem tudták visszanyerni erre az összecsapára – mondta Varsandán Milán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a szezon első felében a koronavírus miatt igencsak feje tetejére állt bajnokságban összecsapásai nagy részét – egy tatabányai és egy egri kirándulástól eltekintve – hazai pályán játszotta le.

– Ha a szezon második felében újra nézők előtt játszhatunk majd, természetszerűleg sokkal nehezebb dolgunk lesz idegenben pályára lépni az aktuális ellenfelünk szurkolói előtt. De az eddigi években a bajnokság második fele mindig jobban sikerült csapatunknak, amely jó szokásunkról most sem szeretnénk lemondani. Ráadásul abban is biztos vagyok, hogy ha ismét lehetnek nézők a meccseken, lelkes közönségünk idegenbe is elkísér minket, ahol az előző szezonhoz hasonlóan biztatásukkal hazai pályát tudnak majd nekünk teremteni – mondta Varsandán Milán.