Mintegy 870 ezer forint gyűlt össze az SMA-betegséggel élő Erdős Ákos gyógykezelésére az első alkalommal megrendezett gyöngyösi kézilabdás bálon.

Fotók: Gyöngyösi TV

Minden előzetes várakozást felülmúlt az I. Gyöngyösi Kézilabda Jótékonysági Bál, amelyet a VAMAV Étteremben rendeztek meg január 11-én. A bál fővédnöke Hiesz György polgármester és Nagy Attila klubelnök volt, akik 160 bálozót köszönthettek az est elején. A bál célja az SMA-betegségben szenvedő Erdős Ákos gyógykezelésének támogatása volt. A kisfiú javára a Gyöngyösi Kézilabda Klub a Ferencváros elleni hazai mérkőzés bevételéből 200 ezer forintot ajánlott fel, amit egy jótékonysági mezliciten befolyt 150 ezer forintos is növelt. A szombati bál is az összefogás és a segítő szándék jegyében telt, mindenki, aki dolgozott, a munkájával támogatta az estét, a bálozók pedig a jelképes belépőjegy mellett adományaikat is eljuttathatták Ákos családjához. Az est teljes bevétele 869 000 Ft volt, amivel teljes egészében Ákos gyógykezelését támogatták a bál szervezői, így a gyöngyösi kézilabdás közösség összességében több mint 1,3 millió forinttal járult hozzá a bálon is vendégeskedő kétéves kisfiú gyógyításához.

Fotók: Gyöngyösi TV

A bál műsorát a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola kézilabdás osztályai, az 1.t és a 2.b osztály adták, a gyerekeket Petrovicsné Juhász Erika, Salga Anna és Kismárton Ádám készítette fel. Az est fényét emelte Ress Hajnalka fellépése is. Az I. Gyöngyösi Kézilabda Jótékonységi Bál a szervezők reményei szerint hagyományt teremt majd, és jövőre akár egy városi sportbállá is válhat majd.

A jótékonysági összeget növelte a tombola bevétele is, köszönjük a felajánlásokat a következőknek:

– Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal
– GYKK
– Virág Kuckó
– Petró
– B-Cafe
– Kleopátra Szépségszalonok
– Mikó Annamária – Bűbáj Szalon
– Turányi Tamás
– Puppy Állateledel
– Edith Dekor és csapata
– Víghné Zsuzsanna
– Nagyné Tóth Zsuzsanna
– Kissné Ménesi Erika
– Szarka Enikő
– Henkel
– Juhász Attila
– Tóth Lajos
– Jobbágy család
– Erdős család
– Dakine Kft.
– Kékes Szemvizsgáló Szalon
– Balog Judit