Címvédőként kezdi meg szereplését a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely egy bő hét leforgása alatt mind a négy csoportmeccsét lejátssza a sorozatban.

Szerdán kezdi meg szereplését a Liga Kupában a címvédő HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely január 15-én a Hatvani KSZSE együttesét fogadja a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

– A Liga Kupa-mérkőzések időzítését úgy adtuk meg, hogy segítse felkészülésünket a tavaszi bajnoki rajtra – mondta Konkoly Csaba vezetőedző. A fiúk motiváltan érkeztek vissza a téli pihenőjükről, a héten már labdás edzésekkel készültünk az egyéni munkát követően. Szeretnénk szurkolóink előtt magabiztos győzelemmel nyitni a sorozatot – fogalmazott a szakember, aki azt is elárulta, milyen kerettel áll majd fel csapatunk a szerdai, első mérkőzésen. – A Liga Kupában szokás szerint az idegenlégiósok nem léphetnek pályára. Mirko Hercegre egyébként sem számíthatnék, hiszen tagja az Európa-bajnokságon részt vevő bosnyák válogatottnak. Ubornyák Dávid a magyar válogatott tagjaként szintén az EB miatt nem lehet velünk, Lubomir Duris pedig Szlovákia csapatával VB-selejtezőket vív. Sérülés miatt nem áll rendelkezésemre Németh Tamás, így eléggé szűk kerettel tudunk nekifutni címvédőként a Liga Kupának. Arra is jó lesz ez a négy meccs, hogy a bajnokságban kevesebb szóhoz jutó játékosaink kiegészülve a fiatal Jaros Olivérrel meg tudják mutatni éles helyzetben farkaskarmaikat. Irányítóink Duris és Ubornyák hiánya miatt Sipeki Levente és Gráf Martin lesznek – mondta Konkoly Csaba.

Az NB I/B keleti csoportjának harmadik helyén álló hatvaniakkal legutóbb 2018. novemberében találkoztunk, akkor a Magyar Kupa harmadik fordulójában magabiztos, 30-18-as idegenbeli győzelemmel vívtuk ki a továbbjutást. A hatvaniak soraiban a gyöngyösi szurkolók találkozhatnak majd ismerős arcokkal, a csapat legnagyobb erőssége, a sokszoros magyar válogatott Buday Dániel mellett a HE-DO B. Braun Gyöngyös korábbi kapusa, jelenlegi kapusedzője, Hudák Henrik, valamint a korábban szintén Gyöngyösön kézilabdázó Bali Richárd és Igó Ádám is szerepel a hatvaniak csapatában.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös bő egy hét alatt letudja a Liga Kupa csoportkörét, a 15-ei hazai mérkőzést 17-én a visszavágó követi, a másik csoportellenféllel, a szintén másodosztályban szereplő PLER-rel pedig január 21-én és 23-án meccselnek farkasaink. Két ellenfelünk egyébként már túl van az egymás elleni találkozókon, amelyeken mindkét alkalommal hazai győzelem született, vagyis a Hatvan és a PLER is két ponttal áll az E csoportban.

Férfi kézilabda Liga Kupa, E csoport
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Hatvani KSZSE
2020. január 15. szerda, 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Nagy Ferenc, Túróczy József

Visszavágó: Január 17. péntek, 18:00, Hatvan, Kodály Zoltán Ált. Isk.