A Hatvan ellen kezdjük az évet
| Kategória: Híreink

Megkezdi szereplését a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink szerdán a Hatvan ellen lépnek pályára a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a gyöngyösi kézilabdázás törtnetének egyik legnagyobb sikerét elérve megnyerte a Liga Kupa két évvel ezelőtti kiírását, így a tavalyi versenysorozatnak címvédőként vághatott neki, és be is jutott a legjobb négy együttes közé, a koronavírus-járvány miatt azonban a versenysorozat félbeszakadt, így a négyes döntőre már nem került sor, és győztest sem hirdettek. A Liga Kupa 2020/2021-es kiírásában farkasaink a csoportkörben az NB I/B-ben szereplő Hatvan és Mezőkövesd együttesével kerültek egy csoportba, és januárban valamennyi csoportmeccsünkre sor kerül majd. Elsőként a hatvaniak ellen lépünk pályára, és bár a mérkőzésen a Hatvan a pályaválasztó, a találkozóra mégis a jelenleg a hatvaniak hazai pályájaként funkcionáló Dr. Fejes András Sportcsarnok ad majd otthont.

– A Liga Kupa mérkőzéseit mindig a formaidőzítésre használtuk, ez remek lehetőség arra, hogy a bajnoki rajtra újra formába lendüljön a csapat, és a fiataloknak is játéklehetőséget tudunk biztosítani. Azt gondolom, hogy lesznek még hiányosságok, amiket javítanunk kell, de szeretnénk jó kézilabdát játszani – mondta Konkoly Csaba vezetőedző a Hatvan elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

A szerdai találkozót pénteken a visszavágó követi, majd a következő héten ugyanebben a ritmusban a Mezőkövesd elleni két összecsapásra kerül sor. A Hatvani KSZSE együttesével legutóbb egy évvel ezelőtt játszottunk tétmérkőzést, akkor szintén a Liga Kupa csoportkörében találkoztunk a szomszéd város csapatával, és mindkét találkozón magabiztos győzelmet arattunk.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések miatt a kézilabdamérkőzéseket továbbra is nézők nélkül rendezik, így most is csak a monitor vagy a tévé előtt ülve szurkolhatunk farkasainknak. A szerdai mérkőzést a Hatvani KSZSE YouTube-csatornáján szurkolóink élőben követhetik.

Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa C csoport
Hatvani KSZSE – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2021. január 13. szerda, 18:00
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

További mérkőzéseink:

2021. január 15. péntek, 17:00
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Hatvani KSZSE
Dr. Fejes András Sportcsarnok

2021. január 20. szerda, 18:00
Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
Városi Sportcsarnok, Mezőkövesd

2021. január 22. péntek, 17:00
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
Dr. Fejes András Sportcsarnok