A Fradi ellen zártuk a szezont
| Kategória: Egyéb

Farkasaink jól harcoltak a fővárosban a Ferencváros vendégeként, a hazaiak a szoros mérkőzés utolsó tíz percében biztosították be a győzelmüket.

A 2020/21-es bajnoki szezon utolsó mérkőzésén az Elek Gyula Arénában lépett pályára a farkasfalka a Ferencváros vendégeként. Mint tudjuk, a jelenlegi szezon kevésbé alakult úgy, ahogyan azt eleinte elképzeltük, de ezúttal mindenképp pozitív szájízzel szeretnének a gyöngyösi fiúk mind távozni a pályáról, mind búcsúzni az idei bajnokságtól. Remekül kezdték a találkozót a Konkoly-tanítványok, Merkovszki már a legelején biztosította a védelmet hátulról, támadásba pedig gólerős játékkal kezdtünk. Negyedóra után 3-6-ra vezettünk, majd ezt a kialakított előnyt magabiztosan tartottuk. A 21. percben Gerdán és Markez is kétperces büntetéssel a kispadra került, így a kettős emberhátrány okozta nehézségek következtében sikerült közelebb kerülnie a hazai csapatnak. A 27.percben 10-10-re ki is egyenlítettek, így a félidő végére nem maradt jelentős előnyünkből. Az első játékrész 11-11-es döntetlennel ért véget.

A pihenő után emberelőnnyel kezdhettünk, azonban több technikai hiba és rontott lövés is akadt részünkről, amelyeket kihasználva ellépett a Ferencváros. A háromgólos vezetésért is támadhattak a hazaiak, de ekkor Mitar Markez hátára vette a csapatot és megkezdte a gólgyártást. Egy hajszál hiányzott folyamatosan az egyenlítéshez, az 50. perctől kezdve pedig egyre csak nőtt a két csapat közti különbség. Hat perccel az összecsapás lefújása előtt Konkoly Csaba időt kért, hisz ekkor még volt reális esély arra, hogy újra javunkra fordítsuk a találkozót. Soraink rendezése nem sikerült a végjátékban, három-négy gólos előnyt tudhattak maguknál a fővárosiak. A szezon utolsó mérkőzésén egy kiélezett csatában 28-24-es vereséget szenvedtünk.

K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló
Ferencvárosi TC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-24 (11-11)

Ferencvárosi TC: Deményi, Győri, Zernovic,(kapusok) Turák, Schuch, Bognár 4, Füzi 3, Nagy 5, Ónodi Jánoskúti 4, Imre, Pordán 3, Karai, Prainer, Mikita, Bujdosó 5, Kovacsics 5
Edző: Horváth Attila

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Urbán, Németh, Halász 2, Papp 1, Varsandán 1, Ubornyák 1, Hegedüs 3, Gábori 5, Duris 4, Vilovski, Gerdán, Herceg 2, Gráf, Markez 5
Edző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Sándor László, Szikszay Csaba
Hétméteresek: 0/2, ill. 0/0
Kiállítások: 16, ill. 10 perc