Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A tavaszi szezon nyitómérkőzésén a Sport36-Komló ellen Gábori Máté házi góllövő versenyt rendezett a pályán Milan Sajinnal. A párharcot végül a jobbszélső nyerte 7-6-ra – találatai nagyban hozzájárultak a Gyöngyös tavaszi hadjáratának első nagy bravúrgyőzelméhez.

– Az őszi szezon idegenben játszott legtöbb mérkőzésével ellentétben most a második félidőben is tudtuk tartani a lépést a házigazda Komlóval, és egy másodpercre sem estünk pánikba még hátrányban sem. Talán ez volt a kulcsa a győzelmünknek – mondta Gábori Máté.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsőjének 7 akciógólja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hevesi gárda győztesen hagyja el múlt pénteken a pályát a bányászvárosban. A Sport36-Komló együttese a 2018/2019-es szezonban mindössze a második vereségét könyvelhette el otthonában.

– Minden NB I-es csapat tudja, hogy a Komlót nagyon nehéz megverni hazai környezetben. Masszív csapat jó játékosokkal, és a közönségük is remek. Nem volt könnyű dolgunk, sokkal több 2 percet kaptunk ellenfelünknél, de szerencsére tudtunk könnyű gólokat szerezni – mondta Gábori Máté.

Az 57. perc elején még egygólos hátrányban volt a HE-DO B. Braun Gyöngyös. – Úgy voltam vele, hogy ha a mérkőzés utolsó percét is ilyen állásban kezdjük el, akkor a döntetlennek is örülnék, ám az adott pillanatban a forgatókönyv azt mutatta, hogy akár meg is nyerhetjük a meccset. Sikerült is egyenlítenem, majd a Komló hibázott, végül Sajin belőtte a győztes gólunkat. Tóth Misi kapusunk és a védelem is stabil volt hátul, igazi csapatmunkával hajtottuk végre ezt a bravúrgyőzelmet – emlékezett vissza a meccs utolsó momentumaira Gábori Máté.

Természetesen hatalmas volt az öröm a csapatnál a Komlótól Gyöngyösig tartó több órás hazaúton, szisszent a komlót is tartalmazó sör a buszban, repkedtek a poénok, zengett az ének. Még nagyobb lett a játékosok öröme, amikor a HE-DO B. Braun Gyöngyös közvetlen riválisai, a Fradi, a Csurgó és a Balatonfüred is lógó orral hagyta el a pályát szombaton.

– Ha a következő meccsünket hozzuk a Dabas ellen, akár a tabella negyedik helyére is odaérhetünk. Meccsről-meccsre jön meg a farkasétvágy, közvetlen riválisainkat tavasszal mind otthon fogadjuk. De szerények maradunk, és mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, jelen pillanatban a Dabasra – mondta a jobbszélső.

Gábori Máté elárulta, kicsit fáj a torka, de emiatt nem hagy ki edzést a héten, s a legjobb gyógyír egy Dabas elleni győzelem lenne számára hazai közönség előtt – ez esetben biztosan elmúlna a gombóc a torkából.