A Csurgót is pont nélkül küldtük haza
| Kategória: Híreink

Szoros első félidő után a második játékrészben magasabb fokozatba kapcsolt a HE-DO B. Braun Gyöngyös, és 30 percen át őrizve előnyét, a Csurgót is térdre kényszerítette az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban.

Vendégtalálattal indult a mérkőzés, de Markez és Duris góljaival gyorsan fordítottunk, így az első öt perc letelte után mi voltunk előnyben (2-1). Varsandánt kiállították a játékvezetők, Buzogány pedig hárította a megítélt büntetőt, ahogy Zaponsek is tett a túloldalon, így a csurgóiak újra egyenlítési lehetőséghez jutottak, amit ezúttal nem hibáztak el: a 7. perc végén 2-2 volt az állás. A 12. percben Sajin óriási bombájával lett 3-3, majd Buzogány védett hatalmasat. Varsandán büntetőjével vettük vissza a vezetést, a következő hetesgóllal pedig először nőtt kétgólosra a különbség a csapatok között (5-3). Pillanatok alatt egalizált, majd az előnyt is magához ragadta a Csurgó, Vilovszki üreskapus góljával 6-6 volt az állás. Nem fukarkodtak a kétperces büntetésekkel a játékvezetők, Gerdánt, majd a túloldalon Kovacevicet is kiállították, Varsandán pedig a harmadik büntetőjét is értékesítette, ezzel 8-8-ra módosítva az állást a 22. perc elején. Öt perccel a félidő vége előtt Urbán góljával vettük vissza a vezetést, majd jobbszélsőnk egy megszerezett labdával növelte kétgólosra az előnyünket (12-10). A dudaszóig azonban több találatra már nem futotta a mieinktől, a Csurgó pedig kétszer is betalált, így 12-12-es állásnál jöhetett a szünet.

Gyors gólváltással indult a második játékrész, amiből a mieink jöttek ki jobban: Buzogány védéseinek, valamint Markez, Duris, Varsandán, Vilovszki és Urbán góljainak köszönhetően alig négy perc alatt háromgólos vezetésre tettünk szert (17-14). Védekezésünk nagyon sokat javult az első félidőhöz képest, így a háromgólos előnyt még a 40. percben is őrizni tudtuk (18-15). Egy vendégtalálat után Konkoly Csaba úgy érezte, itt az ideje, hogy éljen első időkérési lehetőségével, és magához hívta tanítványait. Krivokapics iratkozott fel a góllövők közé a 43. percben, majd egy talpról elengedett, szemtelen góllal állította vissza a háromgólos gyöngyösi vezetést a 45. percben (20-17). A vendégoldalon Kovacevic harmadik kétperces büntetése után a 47. percben végleg elhagyta a pályát, Buzogány Barna pedig ismét büntetőt hárított. Herceg négygólosra növelte a vezetésünket (22-18), majd Varsandán találatával lett 23-18. Buzogány Barna óriási formában védett, az előnyünket pedig még öt perccel a vége előtt is tartottuk, 25-21-es állásnál kezdődött a hajrá. Négy perc volt hátra, amikor Buzogány megint hetest fogott, Konkoly Csaba pedig egy perc pihenőt adott a fiúknak. Három perccel a lefújás előtt három gólra olvadt az előnyünk, azonban másfél perccel a vége előtt is ugyanez volt a különbség: 26-23. A végjátékban is sikerült koncentráltnak maradnunk, így magabiztos, háromgólos győzelmet arattunk, és újabb, nagy skalpot szereztünk.

K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK 27-24 (12-12)
Gyöngyös, 850 néző
V.: Bonifert, Oláh

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 3, Németh, Sipeki, Varsandán 9 (5), Ubornyák, Gábori 1, Duris 3, Vilovszki 3, Gerdán, Krivokapics 3, Herceg 2, Markez 2, István, Sajin 1. Edző: Konkoly Csaba.

CSURGÓ: Balogh, Zaponsek (kapusok) – Vasvári, Varjú, Hanusz 1, Toskic 4, Cehte 5, Szeitl, Oslak 4, Kerkovits 1 (1), Zaponsek, Hadziomerovic 1, Kovacevic 2, Astrashapkin 4, Nagy Sz. 2 (1), Farkas, Bazsó. Edző: Bencze József.

Kiállítások: 12, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/2.

Értékelések:
Bencze József:
– A Gyöngyös jól kihasználta a hibáinkat, rengeteg helyzetet hagytunk ki, ha ezeket belőjük, más eredmény született volna. Sok gyors gólt kaptunk, a védekezésünk azonban hellyel-közzel jól működött. A passzív szituációkból rosszul jöttünk ki.

Hanusz Egon: – Ennyi kihagyott helyzettel nem lehet idegenben meccset nyerni. Megyünk tovább.

Konkoly Csaba: – Nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk, amelyen a kapusteljesítmény döntött a mi javunkra. Jó csapatmunkával játszottunk, átlövőink kiemelkedőt nyújtottak, közönségünk pedig fantasztikus volt. Csúcsteljesítményt nyújtottunk, de ennek a győzelemnek a valódi értéke a következő meccseken dől majd el.

Buzogány Barna: – Nagyon jól működött a védekezésünk, támadásban jól használtuk ki a helyzeteinket. Örülök, hogy jól tudtam ma teljesíteni, köszönjük szurkolóinknak, hogy ma is a nyolcadik ember voltak a pályán.