A címvédőnél is sikerült helytállnunk
| Kategória: Híreink

Derekasan helytállt Veszprémben a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely végig bírta a tempót, és csak hét góllal maradt alul a bajnoki címvédő otthonában.

Fotó: telekomveszprem.hu

A gyöngyösi farkasok azzal a céllal utaztak Veszprémbe, hogy a BL tempójához felnőve, jó meccset játsszanak a bakonyi sztárcsapat otthonában, minél jobban megnehezítve a bajnoki címvédő dolgát. Látszott is már a találkozó elején, hogy nem feltett kézzel álunk a meccshez, játékosaink ahogy eddig mindig, most is komolyan vették a feladatot, és szorosan tapadtak a házigazdákra, akik csak a 15. percben tudtak kétgólos előnyre szert tenni, addig legfeljebb eggyel vezettek. A mérkőzésnek ebben a periódusában a több védést is bemutató Tóth Mihály mellett a bátran lövő Papp Bence, a támadásban jól helyezkedő Uros Vilovszki és a büntetőket biztos kézzel értékesítő Németh Tamás vitte a hátán a csapatunkat, de a többiek is kivették a részüket a munkából. Konkoly Csaba az első negyedóra végén időt kért, a következő öt percben pedig Herceg egyetlen találatát leszámítva nem tudtunk eredményesek lenni, miközben a házigazdák négygólosra növelték a különbséget (14-10). A játékrész hajrájának kezdetéig egy gólt sikerült lefaragnunk, 17-14-es állásnál indult az utolsó öt perc. Tóth Mihály büntetőt hárított három perccel a vége előtt, a sípszóig pedig Újvári válaszolt a két veszprémi találatra, így 19-15-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Gábori találatával indult a második félidő, de a játékrész első öt percében támadásban több hibát is vétettünk, Székely pedig több próbálkozásunkat is hárította így a helyett, hogy tovább csökkentettük volna a különbséget, a Veszprém tudta növelni az előnyét, és a 36. percben már 23-16-ra vezetett a címvédő. Emberelőnybe kerültünk, Németh újabb hetest értékesített, majd Herceg talált be, amit két Székely-védés és Konkoly Csaba második időkérése követett. A taktikai szünettel sikerült pontosítani a játékunkat, Buzogány pedig kiválóan védett, így a 43. percre három gólra csökkentettük a hátrányunkat (24-21). A folytatásban is jól tartottuk magunkat, a 48. percben 27-23 volt az állás, amikor Gerdánt kiállították a játékvezetők. Emberhátrányban csak egy gólt kaptunk, azonban az utolsó tíz percre tovább tudta növelni az előnyét a hazai csapat, és 30-23-as állásnál kezdődött a nagy hajrá. Az 55. percre a Veszprém gyors találatokkal kilencgólos különbséget tudott kialakítani, Konkoly Csaba pedig harmadszor is időt kért. Ilic beállította a tízgólos különbséget, azonban két labdaszerzésnek, és Duris, Németh, valamint Urbán góljainak köszönhetően sikerült kozmetikáznunk az eredményen (34-27). Az utolsó másfél percre itt is, ott is jutott kiállítás, gól azonban már nem esett, így ez lett a mérkőzés végeredménye is.

K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló
Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 34-27 (19-15)
Veszprém Aréna, 1725 néző
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton

VESZPRÉM: Székely, Cupara (kapusok) – Manaskov 11 (2), Khaled 3, Moraes 3, Tonnesen 2, Gajic 3 (1), Nilsson, Marguc 2, Blagotinsek, Nenadic, Ilic 1, Mackovsek 5, Szűcs, Lékai 3, Borozan 1. Edző: David Davis.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány, Gödör (kapusok) – Papp 3, Urbán 2, Németh 5, Sipeki 4, Varsandán, Hegedűs 1, Gábori 2, Duris 2, Vilovszki 2, Gerdán, Herceg 4, Gráf, Újvári 2. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Értékelések:

Konkoly Csaba: – Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelt győzelmet arattak. A saját csapatomat is nagy dicséret illeti, amit taktikailag elterveztünk, azt 80-90 százalékban sikerült elvégeznünk, és talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a viszonylag nagy különbséget is magunknak köszönhetjük. A csapatunk egységét mutatja, ahogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, büszke vagyok a fiúkra. További sok sikert kívánunk a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában.

David Davis: – Szoros lett a mérkőzés a végére, egy kicsit fáradtak vagyunk, és a Porto elleni érzelmek is még mindig a fiúkban vannak. A gyöngyös egyáltalán nem könnyű ellenfél, gratulálok minden játékosomnak, aki ma komolyan vette ezt a mérkőzést.