A Budai Farkasokhoz utazunk pénteken
| Kategória: Híreink

A Budai Farkasok a HE-DO B. Braun Gyöngyös következő ellenfele az élvonalbeli férfikézilabda-bajnokságban. A farkasok csatájára negyedszer kerül sor a bajnoki szezonban, a rivális falka azonban most van a legjobb formában.

Mindössze négy mérkőzése van hátra a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyösnek, amely a Budakalásszal, a Komlóval és a Csurgóval is találkozik a bajnokság végéig, pénteken pedig Budaörsre utazik, hogy a Budai Farkasokkal mérje össze az erejét.

– Kötelező győzelem előtt állunk, de óva intenék mindenkit attól, hogy azt gondolja, ez egy könnyű mérkőzés lesz. Ellenfelünk az utóbbi időben egyre jobban játszik, és teher nélkül kézilabdázhat, mi viszont nem szeretnénk a hátralévő időszakban pontot vagy pontokat veszíteni, ezért komolyan készülünk, és szeretnénk elhozni a két bajnoki pontot Budaörsről – mondta a mérkőzés előtt Bíró Balázs, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője.

Ellenfelünk az előző szezon végén jutott fel az NB I.-be, ahol eddig lejátszott 23 mérkőzésén mindössze egy alkalommal tudott nyerni, két pontjával a tabella utolsó helyén áll. Ennek ellenére az utóbbi időben értek el néhány eredményt, ami óvatosságra intheti az ellenfeleket, így például a Ferencvárossal szemben csak két góllal maradtak alul, Dabason pedig a félidőben vezetni is tudtak, ráadásul rendre 30 körül alakul a lőtt góljaik száma.

A mieink munkáját továbbra is sérülések hátráltatják: Martin Potisk és Bartucz László biztosan nem tud pályára lépni pénteken, további három-négy meghatározó falkatag játéka pedig egyelőre kérdéses. A rivális farkasfalkával egyébként ebben a szezonban három alkalommal találkoztunk: a hazai bajnokin, valamint a Ligakupa mindkét negyeddöntős mérkőzésén magabiztos győzelmet arattunk, ezt a sorozatot szeretnénk folytatni pénteken is.

K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló
Budai Farkasok – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2023. május 5. péntek, 18:00
Budaörs, Városi Sportcsarnok
V.: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián