Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. AZ SBS-Eger ellen négy játékos is 5 találatig jutott. Közülük a friss igazolású Papp Bencének volt talán a legnehezebb dolga, hiszen az eltiltását töltő gólerős Mitar Markezt kellett pótolnia. A gyöngyösi klub a mérkőzés teljes bevételét a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetének ajánlotta fel. 354 900 forint gyűlt össze.

– A klubvezetés és az egész csapat nevében köszönjük, hogy szurkolóink ilyen nagy számban látogattak ki az SBS-Eger elleni hazai meccsünkre. Ennek köszönhetően egy ismételten fontos győzelem mellett szép összeggel tudtuk támogatni a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi alapszervezetét – mondta Papp Bence.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös nyáron igazolt jobbátlövője 5 gólt szerzett a Heves megyei rivális ellen, amivel Varsandán Milánnal, Mirko Herceggel és Ubornyák Dáviddal együtt a mátraalji csapat legeredményesebb játékosa lett. A klubvezetés 2017 óta segíti egy hazai meccsének teljes bevételével a mellrák elleni harcot: idén 354 900 forintot adnak át a közeljövőben Tóth Lászlóné gyöngyösi alapszervezet-elnöknek.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös 5 találatig jutó 4 játékosa közül talán Papp Bence vállán volt a legnagyobb teher, hiszen a mindössze 19 éves lövőnek az eltiltását töltő, és az Eger elleni meccsig a házi góllövőlistát vezető Mitar Markezt kellett pótolnia.

– Volt már rá példa, hogy első számú tüzérként kellett pályára lépnem. Az egészséges drukk persze bennem volt, de nem szabad emiatt görcsössé válni. Én sem izgultam túl a dolgot. Örülök, hogy ismét jó játékkal sikerült bizonyítanom, nem érdemtelenül igazolt le nyáron a HE-DO B. Braun Gyöngyös – mondta Papp Bence.

A mátrai farkasok újabb sima győzelmükkel 6 mérkőzés lejátszása után az NB I.-es tabella 3. helyén tanyáznak – emberemlékezet óta nem álltak ilyen előkelő pozícióban.

– Az öröm mellett helyén kell kezelnünk a dolgokat. Minden soron következő ellenfelünkkel szemben nagy alázattal fogunk pályára lépni. Az elért sikerek miatt természetesen remek a hangulat az öltözőben, az edzéseken és a meccseken. A nyáron érkezett fiatalok hamar megtalálták az összhangot az idősebb és rutinosabb játékosokkal, a lövő-teljesítményünk jó, és igazi fegyverként tudtuk eddig használni ellenfeleinkkel szemben a lerohanásokat, valamint a gólok utáni gyors támadásvezetést – magyarázta Papp Bence.

A jobbátlövő elmondta, hogy az Eger ellen aratott 32-24-es diaidalnak köszönhetően a csapat vasárnapra pihenőt kapott, majd hétfőn edzéssel és videózással készülnek a Telekom Veszprém elleni keddi idegenbeli rangadóra.

– Szeretnénk a papíron esélyesebb bakonyi gárda dolgát megnehezíteni és egy igazán élvezetes meccset játszani velük. Ha az eddigi fordulókhoz hasonlóan kézilabdázunk, erre minden esélyünk meglesz – fogalmazott Papp Bence.