Az utánpótlásbajnokságok lezárultával sorozatot indítunk, amelyben korosztályonként értékeljük a gyöngyösi fiatalok teljesítményét. A sort a B. Braun Gyöngyös ifjúsági csapatával kezdjük, amely története legjobb eredményét érte el az első osztályú bajnokságban a bronzérem megszerzésével.

01 ifi eger

Egy a 14 győzelmi szelfi közül – a fiatalok az Eger legyőzését ünneplik.

Az idei szezont minden értelemben új felállásban kezdte ifjúsági csapatunk. Az új szövetségi versenykiírás szerint fiataljaink a férfi ifjúsági I. osztály keleti csoportjába kerültek, a csapat irányítását pedig Kőrösi Fruzsina és Kiss Dániel vette át. A játékosok létszámát tekintve az augusztusi időszakhoz képest büszkén mondhatjuk, hogy februárban az érkezőkkel megoldódott a létszámprobléma. Az előző versenykiírásban a 8. helyen végzett csapatunk. A 2017/18-as szezonban 22 mérkőzésen 14-szer készült győztes szelfi, egy alkalommal döntetlent ünnepelhettünk, és 7-szer győzték le fiataljainkat, amivel a keleti csoport 3. helyén végeztek a Szeged és a PLER korosztályos csapatai mögött, ezzel minden idők legjobb eredményét produkálták Kőrösi Fruzsina és Kiss Dániel tanítványai. Az edzők így értékelték a csapat szereplését.

Kőrösi Fruzsina: – A tavalyi 8. hely után az volt a célunk, hogy javítsunk a helyezésen, illetve reálisnak gondoltuk a dobogót, ha mind a játékosok, mind mi, edzők a legjobb tudásunk, akaratunk, alázatunk szerint tudjuk végig vinni a szezont. A csapathoz több játékos érkezett, akiknek a csapatba való beilleszkedése volt a célja, valamint, hogy előbb-utóbb kulcsjátékosok legyenek vagy a kulcsjátékosok pihentetésének minőségi cseréivé váljanak. Új edző is érkezett mellém, Kiss Dani személyében, akivel a közös munka nagyon gördülékenyen folyt, hasonló szemléletünknek köszönhetően. Egy új színt hozott Gyöngyösre, hihetetlen alázattal, munkakedvvel vetette bele magát a feladatokba. Ez a profi szemlélet kísérte végig az egész szezonunkat. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, és bátran mondhatom, hogy várakozáson felül teljesítettek a srácok a bajnokságban. A teljesítményünk összességében igen csak hullámzó volt. Nagyon sok csodás győzelmet arattunk, de sajnos nem várt és keserves vereségeink is voltak. Összességében egy nagyon nehéz, de eredményes szezonon vagyunk túl, amelyen végül bronzéremmel zártunk, úgy, hogy az előttünk lévő csapatokat idegenben sikerült legyőznünk hatalmas szívvel, akarattal. Hiszek benne, hogy ez a csapat jövőre még előrébb fog lépni, és harcban lesz az ország legjobb ifjúsági csapata címért.

01 ifi 1

Kiss Dániel: – Augusztusban csatlakoztam a Gyöngyösi Kézilabda Klubhoz. Fruzsival elterveztük, hogy egy profi szemléletű csapatot fogunk felépíteni, és ezzel párhuzamosan kitűztük az ifjúsági bajnokság 1-2 helyezésének valamelyikét. Kezdetben voltak nehézségek, létszámproblémákkal küzdöttünk, de szépen lassan optimalizáltuk a helyzetet. Felemás érzelmek vannak bennem a bajnokság egészét tekintve. Nagyon sokat dolgoztak a srácok, hogy elérjük az év elején kitűzött célokat, de mint a végeredmény mutatja, valami hiányzott. Az a valami pedig nagyon sokszor a szív és az akarat volt pár meghatározó játékosnál. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk az egész szezonban. Míg idegenben megvertük az első, a második és a negyedik helyezettet, addig hazai pályán pontokat hullajtottunk, ami nem fér bele, ha valahol a legjobb akarsz lenni. A korábban említett terveink mellett célunk között szerepelt, hogy minél több fiatal játékos jusson el az első osztályú edzésekre, mérkőzésekre, amiben minden téren partner volt a felnőtt csapat vezetőedzője, Konkoly Csaba. Sokan megkapták az esélyt, vagy épp megkaphatták volna, ha élnek a lehetőséggel, de nem mindenki fogta fel, hogy milyen lehetőség kapujában áll. Páran elbuktak a küszöbön, de úgy gondolom, ez a természetes kiválasztódás. Összességében a Gyöngyösi Kézilabda Klub ifjúsági korosztályának legjobb eredményét értük el ezzel a bronzéremmel, amire nagyon büszkék vagyunk! Nagyon sok munka, szenvedés és lemondás van ebben a bronzéremben. Köszönöm a srácoknak az egész éves munkáját, és hozzáállását.

Rosta István utánpótlás-igazgató: – Új edzőpárossal, megújult csapattal vágtak neki a bajnokságnak a 1999-2002 között született fiúk. Az eredménnyel és a kimagasló szakmai munkával is elégedett vagyok. Sok egyéni képzés mellett komoly taktikai fejlődésen ment keresztül a csapat. Mivel ez a korosztály már a felnőtt csapat előszobája, ők már kicsit érezhették a profi világ követelményeit. Nagy siker, hogy több fiatal rendszeresen részt vett felnőtt edzésen és páran már bemutatkozhattak első osztályú vagy Ligakupa mérkőzésen. Terveim szerint jövőre ez a folyamat még erősebb lesz.