HE-DO Kft.: „Az út, ami összeköt”

Az út, ami összeköt: nem véletlen, hogy ez a jelmondata a HE-DO Kft-nek, amit 1991-ben alapított a Dobróka család, vagyis Dobróka Lászlóné, Dobróka László és Dobróka Tamás. A kezdeti nehézségek ellenére is talpon maradt és mindvégig bizonyított a Heves megyei gyökerű, mai napig családi tulajdonban lévő cég.

Sikerült megalapozniuk, megőrizniük és tovább fejleszteniük megyéjük építőipari hagyományát. Mára a HE-DO Kft. túlnőtt a kis családi vállalkozáson, jelenlegi alkalmazottainak száma több mint 200 fő, melynek fele szellemi – mérnökök, közgazdászok, asszisztensek – másik fele pedig fizikai – gépkezelők, sofőrök, szakmunkások, segédmunkások – munkát végez.  Mára öt telephellyel – Abasár, Salgótarján, Veresegyház, Hejőpapi és Encs – rendelkeznek.

A Dobróka családnak a mai napig a legfontosabb érték a munkahelyen megteremtett családias légkör, ami mindig fontos alappillére volt a közös munkáknak. A munka iránti alázat és elkötelezettség a hosszú évek folyamán meghozta gyümölcsét. Az állandó és magas színvonalú beruházásoknak köszönhetően egyre több telephely nyithatta meg a kapuit az új munkaerő előtt. A hatékony energiafelhasználás, a környezetvédelem és a környezettudatos munkavégzés a mai napig fontos szerepet tölt be a cég életében.

A HE-DO Kft-nek a szakmában és a multinacionális vállalatok körében is sikerült kivívni a tiszteletet. Az elmúlt 27 évben kiemelkedően sokat tettek térségükért, és az itt élő emberek munkahelyeinek megteremtéséért.

A növekedő árbevétel miatt már arra is volt lehetőségük, hogy egyre többet fordíthassanak jótékonyságra és a térségükben élő rászorulókat és nagycsaládosokat anyagilag is támogassák – ezek a gondolatok vezérelték a Dobróka családot, amikor létrehozták az Ajándékdoboz alapítványt. Emellett jelentős figyelmet fordítanak a Heves megyei sportélet támogatására: hosszú évek óta támogatják anyagilag a Gyöngyösi Kézilabda Klubot, amivel 2018. augusztus végén 3 évre szóló névadó szponzori szerződést kötöttek. A csapat neve ezentúl HE-DO B.Braun Gyöngyös lett.

A HE-DO Kft.   közösségi összejövetelek, gyermeknapok, és egyéb, a megyéjükhöz köthető jeles események támogatója és létrehozója. Igazi lokálpatrióták, akik erős kötődéssel, megkülönböztetett ragaszkodással és hittel igyekeznek a régió életét előre mozdítani, a régi értékek megőrzése mellett pedig új értékrendek kialakításával a környezetüket gazdagítani. Emellett mindig keresik az újat és a szakmai kihívásokat: 2013-ban a cég belevágott hazánk egyik jelentős útjának a fejlesztésébe – ez az út a Heves megyét Nógrád megyével összekötő 21-es főút volt.