Beletört a tigrisek foga a farkasokba
| Kategória: Híreink

Tatabányán folytatta immár négy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a 26. fordulóból előrehozott mérkőzésen szoros első félidő után a második játékrészben végig vezetve, nagy csapatmunkával, óriási küzdelemben legyőzte a tigriseket.

Három győztes mérkőzés után utazott Tatabányára a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely idegenben is szerette volna folytatni veretlenségi sorozatát. Rögtön a mérkőzés elején emberelőnybe kerültünk, és büntetőhöz jutottunk, azonban Székely védte a hetest, így a Tatabánya szerezhette a találkozó első találatát éppen két perccel a kezdő sípszó után. Fél perccel később Varsandán válaszolt (1-1), majd felgyorsult a gólgyártás, az 5. perc végéig Ubornyák és Lakosy is betalált, egy perccel később pedig a vezetést is sikerült átvennünk (3-4). A 7. perc derekán jött a hazaiak válasza, majd a 8. perc végén ismét előnybe került a Tatabánya (5-4). A különbség két gólra hízott, ám Hegedüs és Bodor gólja után a 11. perc derekén ismét egyenlő volt az állás (6-6), és az első negyedóra végén sem volt előny egyik csapatnál sem – Varsandán és Hegedüs találatával tartottuk a lépést: 8-8. Tomic ekkor már öt védésnél tartott, a hatodikat a 18. perc elején, Bodor gólja után, 9-9-nél mutatta be, aminek köszönhetően Gráf révén ismét magunkhoz ragadhattuk a vezetést (9-10). A 21. perc végén, 10-10-nél Bíró Balázs kért időt, majd Jóga góljával kerültünk ismét előnybe. Azonban a kiélezett csatában elég volt néhány momentum – a tatabányai kapuba frissen beálló Bartucz védett háromszor egymás után –, és máris fordult a kocka: a 24. percben újra a hazaiaknál volt a vezetés. Tomic sem maradt adós a bravúrokkal, azonban a különbség így is két találatra bővült (13-11). Gráf, majd Bodor volt eredményes, másfél perccel a félidő vége előtt így ismét egyenlő volt az állás (13-13), majd Lakosy kapta a mérkőzés második kétperces büntetését, ami a következő játékrészre is áthúzódott. Az utolsó percben Ubornyák egalizált (14-14), a hazaiak pedig húsz másodperccel a vége előtt időt kértek, és utána gyorsan gólt is szereztek, a hátra maradt hét másodperc azonban elég volt Jógának ahhoz, hogy döntetlenre mentse a játékrészt (15-15).

Térfélcsere után Bodor góljával indultak be az események, majd Hegedüs talált be, és először a mérkőzésen két góllal vezettünk (15-17). A 38 százalékkal védő Tomic ismét hárított, majd Bartucz mutatott be két védést, a házigazdák hibáit kihasználva azonban Ubornyák révén sikerült még egyet közétennünk, és a 36. perc elején már hárommal vezettünk (15-18). A hazaiak időt kértek, majd mínusz kettőre zárkóztak, de Jaros góljával vissza tudtuk állítani az addigi legnagyobb különbséget (16-19). Egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy a Tatabánya egy gólra zárkózzon, de Hegedüs gólja megakadályozta, hogy egyenlítsenek is, Ubornyák pedig a hazaiak egy hibáját megbüntetve visszaállította a háromólos vendégelőnyt (18-21). A 42. percben Bodor góljával lett 19-22, majd emberelőnybe kerültünk. Ancsin hozta fel mínusz kettőre a hazaiakat, aztán Varsandánt állították ki a játékvezetők, Gráf azonban jókor szerzett fontos találatot: a 42. perc végén 20-23 volt az állás. Újabb Gráf-találat után őriztük a háromgólos vezetést, majd előbb Jarost, aztán Ancsint állították ki a játékvezetők. Az utolsó negyedóra Lakosy hetesgóljával indult, majd Varsandán üres kapus találatával folytatódott, amivel először nőtt négy gólra a különbség a csapatok között (22-26). Székely állt vissza a hazai kapuba, a különbséget azonban így is tovább tudtuk növelni: Varsandán és Hegedüs gólja után már öttel vezettünk (23-28), a Tatabánya pedig ismét időt kért. Schmid révén tartottuk az előnyünket (24-29), s ekkor már az utolsó tíz percben jártunk. Lakosy szerezte a 30. vendéggólt, azonban a koncentráció egyre nehezebbé vált a roppant fárasztó mérkőzés utolsó perceiben, így a házigazdák 27-30-ra zárkóztak, Bíró Balázs pedig hat és fél perccel a vége előtt időt kért. Jaros emelte harminc fölé góljaink számát, majd Vilovszki kiállításával kerültünk emberelőnybe. Röviddel utána azonban Bodort is kiküldték a játékvezetők, amivel kigyenlítődött a mezőny, de a négygólos előnyt még négy perccel a mérkőzés vége előtt is őriztük (27-31). Büntetőből faragott a hátrányából a házigazda, majd egy üres kapus találattal jött fel mínusz kettőre (29-31). Ubornyák, majd rögtön utána Ancsin volt eredményes (30-32), a másodpercek pedig fogytak, már csak két és fél perc volt hátra a meccsből. Ez a 150 másodperc azonban roppant feszült volt: kapufára dobott hetes és eladott labda is borzolta a kedélyeket, de egy perccel a vége előtt Varsandán emberelőnyben eredményes tudott lenni, 30-33-ra alakítva az állást, és eldöntve a két pont sorsát. Az utolsó percben egy-egy találat esett, így farkasaink 31-34-re győzték le a tabella harmadik helyén álló Tatabányát, és előreléptek a hatodik helyre.

Farkasaink egy hét múlva Balatonfüreden folytatják.

K&H férfi kézilabda liga, 26. forduló
MOL Tatabánya KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-34 (15-15)
Tatabánya, 1877 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Tatbánya: Székely, Bartucz (kapusok), Maras, Juhász 4, Peric, Topic 3, Eklemovic, Ugalde 2, Pergel 2, Dissinger 3, Vilovski, Rodriguez 1, Ancsin 5, Enomoto 8 (3), Vajda 2, Krakovszki 1. Edző: Dragan Djukic.

Gyöngyös: Tomic, Podoba, Gyánti (kapusok), Ubornyák 5, Jaros 4, Varsandán 5 (1), Hegedüs 5, Lakosy 4 (1), Bodor 5, Schmid 1, Edwards, Gyallai, Gráf 4, Jóga 1, Pietruszko. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2.