Küzdelmes és feszült mérkőzésen maradt alul a Tatabányával szemben a HE-DO B. Braun Gyöngyös a K&H Liga ötödik fordulójában. Farkasaink az első félidőben szinte végig vezettek, az Európa Liga-résztvevő vendégek azonban a második félidő elején megfordították a meccset, és nem is engedték ki a kezükből a vezetést a végső dudaszóig.

A nyáron alaposan átalakult Tatabányát fogadták a HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasai a K&H liga 5. fordulójában, a mérkőzésre most is megtelt a Dr. Fejes András Sportcsarnok, a nézőtér pedig ezúttal nem csak sárgában, hanem rózsaszínben is pompázott, a mérkőzés bevételével ugyanis a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetét támogatta a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

A találkozó feszült hangulatban indult, az első hat percben négy alkalommal ítéltek kiállítást a játékvezetők, akik az M4 Sport közvetítésének köszönhetően ezúttal a videós visszajátszásokra is támaszkodhattak. Mi kezdtük a találkozót, és az első támadásból közel két perc alatt sikerült gólt szereznünk, majd a 4. perc végén elléptünk 2-0-ára. A vendégek egyenlítése után bár rövid ideig kettős emberhátrányban játszottunk, ismét magunkhoz tudtuk ragadni a vezetést, azonban a 8. percben már a Tatabányánál volt az előny (3-4). Újabb két hazai találat következett, a 10. percben 5-4-re vezettünk, a 13. percben pedig Tomic üreskapus góljával lett 6-5 az állás. Bodor, Potisk és Edwards után ezúttal Hegedüst küldték ki a játékvezetők, ám emberhátrányban is eredményesek tudtunk lenni, az első negyedóra végén így gyöngyösi előnyt mutatott az eredményjelző (7-6). Tomic védésének köszönhetően indulni tudtunk, és elléptünk kettővel (9-7), amit tartanunk is sikerült, a 19. percben lett 10-8 az állás, és ez az eredmény jó öt percre befagyott, amikor a vendégek büntetőből zárkóztak közelebb, azonban azonnal válaszoltunk, így az utolsó hat percre 11-9-es gyöngyösi vezetésnél fordultak a csapatok. Bíró Balázs négy perccel a vége előtt, 11-10-nél kért időt, majd feszes védekezésünknek köszönhetően egy Tomic-védés után 13-10-re elléptünk, erre pedig a vendégek kértek időt három perccel a dudaszót megelőzően. A tatabányaiak hatodik értékesített büntetőjével lett 13-11 az állás, majd bő negyven másodperccel a félidő vége előtt állt be az első játékrész végeredménye: 13-12-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Bár a vendégek kezdhették a második játékrészt, megszereztük a labdát, és az első gólt Potisk lőtte, amivel visszaállt a kétgólos vezetésünk (14-12). Elég volt azonban egyetlen hiba ahhoz, hogy a Tatabánya a 34. perc végén kiegyenlítsen, majd egy Székely-védés és egy eladott labda ahhoz, hogy megfordítsa az állást (14-16). Keményen küzdöttünk, tapadtunk a vendégekre, rendre felzárkóztunk egy találatra, a mérkőzés utolsó harmada is 16-17-nél indult, amikor kettős emberelőnybe kerültünk. Sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, a 42. perc végén ismét kettő volt oda (18-20). Székely teljesítménye sokat javult a második félidőre, több lövésünket is hárította a vendégek kapusa, így a játékrész derekára az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (19-22). Bíró Balázs hívta magához játékosait, a különbséget azonban nem sikerült csökkentenünk, a 47. percben már néggyel vezettek a vendégek (19-23). Tizenegy perc volt hátra, amikor Usik mutatott be fontos pillanatban egy védést, majd Lakosy góljával sikerült zárkóznunk, tíz perccel a vége előtt pedig Ubornyák hozta fel a mieinket kettőre (21-23), ami azoknak is meghozta a hangját, akik addig csendesebben figyelték a mérkőzést. Közben a vendégeknél Maras a harmadik kétperecesével végleg kiállt, Cristian Ugalde pedig időt kért. Potisk két góljával azonban mi zárkóztunk, az 53. percben 23-24 volt az állás, Usik pedig kivédte a vendégek hetedik büntetőjét. A labda azonban maradt a Tatabányánál, és egy újabb hetessel visszaállt a különbség, majd öt perccel a vége előtt már ismét három volt oda (23-26). A végjátékban eladott labdáinkat megbüntették a vendégek, akik három és fél perccel a vége előtt újra néggyel vezettek (23-27), Bíró Balázs pedig időt kért. Sikerült kialakítanunk a ziccert, azonban Székelyben elakadt a labda, így a vendégek mestere is időt kérhetett a hajrában. Farkasaink az utolsó pillanatig küzdöttek, ám az idő már kevés volt a pontszerzéshez, a Tatabányának pedig még egy gól belefért az utolsó pillanatban, így 26-29-es vendégsikerrel zárult a találkozó.

K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL Tatabánya KC 26-29 (13-12)
Gyöngyös, 1000 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Gyöngyös: Tomic 1, Usik, Gyánti (kapusok), Ubornyák 3, Potisk 4, Hegedüs 3, Lakosy 3, Bodor 3, Nagy, Edwards 2, Schäffer, Gyallai, Gráf 1, Jóga 2, Markez 4. Edző: Bíró Balázs.

Tatabánya: Radvánszki, Székely, Bartucz (kapusok), Maras 2, N’Tanzi 5, Toniazzo 3, Eklemovic, Dissinger, Plaza, Topic, Rodriguez 1, Enomoto 7 (6), Przytula, Havran, Golubovic, Krakovszki 11 (2). Edző: Cristian Ugalde.

Kiállítások: 12-12 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 9/8.

Értékelések:

Képgaléria: