Búcsú a bajusztól
| Kategória: Híreink

Véget ért a HE-DO B. Braun Gyöngyös bajuszkommandójának küldetése. Csapatunk öt játékosa novemberben nem borotválta le bajuszát, hogy felhívja a figyelmet a férfibetegségek megelőzésében kulcsfontosságú szűrővizsgálatok fontosságára.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata is csatlakozott a Movember mozgalomhoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet férfiak körében előforduló daganatos megbetegedésekre, különös tekintettel a prosztatarákra, valamint a megelőzésben kulcsszerepet játszó szűrővizsgálatok fontosságára. A kampányhoz csatlakozó férfiak egy hónapig növesztik bajszukat, amit úgy hordanak novemberben, mint a mellrák elleni küzdelemhez csatlakozók a remény rózsaszín szalagját.

Csapatunk öt játékosa – Milorad Krivokapics, Uros Vilovszki, Gábori Máté, Varsandán Milán és Milan Sajin – vállalta, hogy egy hónapig félreteszi a borotvát, és bajuszt növeszt. Példájukat szurkolóink közül is többen követték, így a gyöngyösi kézilabdás közösség sok férfit emlékeztetett rá, hogy törődnie kell az egészségével.


A Gyöngyösi Kézilabda Klub több mint háromszáz utánpótláskorú játékosa iránt érzett felelőssége miatt is fontos feladatának tekinti az egészséges életmód népszerűsítését. A rendszeres testmozgás fontosságának hangsúlyozása mellett NB I.-es csapatunk játékosai több jó példával is elöl járnak. A Movember mozgalomhoz való csatlakozás mellett kézilabdázóink minden év szeptemberében véradáson vesznek részt, egy októberi mérkőzésünk bevételével pedig a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetét támogatjuk, és részt veszünk a mellrák elleni figyelemfelkeltő sétán is.