A Gyöngyösi Kézilabda Klub valamennyi utánpótlás csapata számára véget ért a küzdelem az országos bajnokságokban. Utoljára az U8-as korosztály volt érdekelt. A gyöngyösiek a Dabason rendezett országos döntőben végül a hetedik helyet szerezték meg.

Az U11-es és U12-es együtteseink után a legkisebbek, az U8-asok számára rendezték meg az országos döntőt a legjobb nyolc csapat részvételével. A mieinknek ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen rendkívül erős ellenfelekkel kerültek egy csoportba, ahol a küzdelmeket végül három vereséggel zárták, ám a Törökszentmiklós ellen mindössze egyetlen góllal maradtak alul, és az Éles Kézilabda Iskolától is csak hárommal kaptak ki. A felsőházi szereplést azonban nem sikerült kiharcolniuk, így az alsóházban az ötödik helyért voltak versenyben. Itt egy találkozót sikerült megnyerniük a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapatával szemben, aminek köszönhetően a hetedik helyen zárták a döntőt.

Egy héttel az U8-asok országos döntője előtt U13-as csapatunknak volt jelenése a Négy Város Tornájának negyedik, gyöngyösön rendezett fordulójában. A mieink Ózd, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény csapataival küzdöttek, és a csapat legjobbjának választott Veres Balázs vezérletével valamennyi mérkőzésüket megnyerték, így az összesített tabellán 24 ponttal az első helyen végeztek a második helyezett, 10 pontos hajdúböszörmény előtt. A harmadik helyet a Hajdúnánás szerezte meg, míg a negyedik pozícióban az Ózdi KC csapata végzett.

U13kicsi1

A bajnok csapat tagjai. Álló sor balról jobbra: Terebesi Márk, Verhóczki Márton, Molnár Ádám, Juhász Csaba, Lőrincz Marcell, Gráf Martin, Molnár Máté, Fülöp Nándor, Veres Balázs, Tóth Máté, Nagy Hajdú Benjámin, Tóth Gábor, Pápa János edző. Térdelnek balról jobbra: Kasza Marcell, Tasi Dániel, Andó Arián, Juhász Krisztián, Bernáth Bence, Szedmák József, Kovács Gergő.

Ezzel véget ért a bajnoki év valamennyi utánpótlás csapatunk számára, az eredményekkel pedig maximálisan elégedettek lehetünk. A legkisebbek közül az U9-es és U10-es alakulat az országos elődöntőig menetelt, és ugyancsak az országos elődöntőbe jutott az U13-as csapat. Az U8-as, U11-es és U12-es gárda pedig az országos döntőben volt érdekelt. A serdülő csapat a hatodik, a felnőtt gárda közvetlen utánpótlását jelentő ifjúsági- és serdülő csapat együttes pedig egyaránt a hetedik helyet szerezte meg. Valamennyi együttesnek szívből gratulálunk.