A Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetése úgy határozott: nem él az osztályváltás lehetőségével, és a következő bajnoki szezonban is az NB II-es bajnokságban indítja U23-as csapatát. A döntés legfőbb oka, hogy a játékosoknak túlságosan nagy leterheltséget jelentene a kettős szereplés. A klub inkább helyi fiatalokra épülő, új csapatot szeretne létrehozni.

A B. Braun Gyöngyös U23-as csapata pontveszteség nélkül, százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a férfi kézilabda NB II. Északi csoportjának küzdelmeit. A bravúros eredménnyel a csapat kivívta a jogot az NB I/B-ben való szereplésre, ám a Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetésének döntése értelmében a klub az elkövetkező szezonban nem kíván élni ezzel a lehetőséggel.

– A döntés oka, hogy az aranyérmes együttesben több olyan játékos is szerepet kapott, akik az NB I-es csapatunknak is fontos emberei voltak. Ez jelentős pluszterhet rótt a játékosokra, és nagyban nehezítette a felkészülésünket – indokolt Nagy Attila klubelnök. – Ugyanakkor szeretnénk az utánpótlásban nevelkedett fiataloknak több lehetőséget adni, a forrásainkat pedig inkább az NB I-es csapat nívósabbá tételére szeretnénk fordítani. Maradunk tehát az NB II-ben, és helyi fiatalokra támaszkodva igyekszünk új együttest kialakítani – mondta Nagy Attila.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Doros Ákos, az NB II-ben aranyérmes gyöngyösi alakulat vezetőedzője más klubnál folytatja pályafutását, a 2014/2015-ös bajnoki szezonban új kihívásként Mátyási-Körösi Fruzsina látja el az U23-as gárda edzői feladatait, munkáját pedig Sándor Ákos, az NB I-es csapat kiváló kézilabdázója segíti majd.