Visszavágott a Tatabánya
| Kategória: Híreink

Hiába lőtt 35 gólt a Tatabánya új csarnokában a gyöngyösi farkasfalka, a szokottnál gyengébb védekezésünk miatt ez is kevés volt a győzelemhez, a Tatabánya vissza tudott vágni a Gyöngyösön elszenvedett vereségért.

Együttesünk a közvetlen rivális Tatabánya otthonában lépett pályára, ahol egyértelműen parázs mérkőzésre lehetett számítani. A kezdés már-már álomszerűen sikerült farkasaink számára, 1-4-es vezetésnél jött is az első tatabányai időkérés. Támadásban több technikai hibánk és rontott lövésünk is akadt, amelyeket kihasználva a bányász a 10. percre 6-6-ra egyenlített. A találkozót először a 17. percben fordították javukra a hazaiak, ekkor 10-9 állt az eredményjelzőn. Mitar Markez vitte a hátán a csapatot, az első félidő derekán már hat találatnál járt. Ubornyák Dávid hasonlóan az előző mérkőzéshez, ismét nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, azonban ez nem bizonyult elégnek, hiszen védekezésben nem megfelelő hőfokon égett a falka. Félidőre sajnos négygólosra hízott hátrányunk, így 21-17-es állással vonultak pihenőre farkasaink.

A második játékrészre sem pörögtünk fel kellőképpen, egyre csak nyílt az olló a két együttes között. A 38. percben nem elég, hogy 28-20-as hátrányban voltunk, Uros Vilovszki egy durvább szabálytalanság következtében kék lappal kénytelen volt elhagyni a játékteret. Némi reménysugár felcsillanni látszott, Hegedűs Márk vállalt vezérszerepet, amikor újra négy gólra zárkóztunk. Ettől közelebb kerülni viszont nem tudtunk a hazaiakhoz, az utolsó tíz percnek 33-29-es eredménnyel futottunk neki. Az utolsó utáni erőfeszítések árán, az 53. percben labdánk lett volna a mínusz kettőhöz, de ezúttal sem nekünk jött ki jobban a lépés. Helyenként jó játékot mutatva, de 39-35-re alulmaradtunk a rivális ellen.

A következő mérkőzéen végre ismét hazai környezetben láthatjuk a farkasokat, akik február 19-én a Csurgó együttesét fogadják.

K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló
Grundfos Tatabánya KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 39-35 (21-17)
Tatabánya, 2700 néző
V.: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Grundfos Tatabánya KC: Wysomirski, Bartucz, (kapusok) Tóth 1, Juhász 1, Hornyák, Stojnic 1, Sunajko 4, Balogh 4, Győri 6, Urban 3, Ancsin 5, Zdolik 13, Ushal 1, Fotache, Fekete, Bodor. Edző: Djukic Dragan.

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 1, Nkousa, Ubornyák 4, Jaros, Varsandán 6, Hegedűs 5, Gábori 1, Duris 5, Vilovski, Gerdán, Hamidovic 2, Gráf, Markez 11. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/4.