Továbbjutás a Magyar Kupában
| Kategória: Híreink

Magabiztos győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé a HE-DO B. Braun Gyöngyös alakulata, amely a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia együttesét győzte le Veszprémben – immár légiósaink részvételével. A találkozó kiváló felkészülés volt a bajnokság hétvégén esedékes tavaszi rajtjára.

A Liga Kupa mérkőzései után ezúttal a Magyar Kupában várt feladat a farkasokra, akik a legjobb nyolc közé jutásért Veszprémben léptek pályára a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia vendégeként. Immáron külföldi játékosaink is pályára léphettek, akik játékra éhesen érkeztek a találkozóra. Hasonlóan a legutóbbi tétmérkőzéshez, ismét erődemonstrációt tartott a falka már a kezdettől, öt perc után 0-7-re vezettünk. Ekkor érkezett az első válasz hazai oldalról, a veszprémi fiatalok kreatív megoldásokkal tartották magukat. Ahhoz képest, hogy pár perc alatt mekkora előnyre tettünk szert, nem sikerült jelentősen növelnünk a félidő végéig. A legnagyobb különbség nyolc gól volt a csapatok között, ehhez mérten 13-21-es eredménnyel ért véget az első játékrész.

Az öltözőből visszatérve megint gólgyártásba kezdtek a farkasok. A hazaiaknak nem volt ellenszere szélső játékosainkra, így szépen lassan tovább nőtt a különbség az együttesek között. Konkoly Csaba a mérkőzés egészében folyamatosan forgatta a játékosokat, egy-egy hiba azonban részünkről is becsúszott. A veszprémiek, akik rendkívül fiatal összetételű kerettel álltak fel a mai találkozóra, nagyszerűen tartották magukat, a gyöngyösi fiúk számára pedig tökéletes felkészülésként szolgált a hétvégi bajnoki mérkőzésre. Végezetül simának mondható 29-41-es győzelemmel jutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, IV. forduló
BFKA-Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-41 (13-21)
Veszprém, 100 néző
V.: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

BFKA-Veszprém: Oláh, Reidmar, (kapusok) Szűcs 4, Körtélyesi 5, Bakos 2, Almásy 4, Szabó, Nagy 5, Tóth 3, Pintér 2, Végh 2, Balogh 2. Edző: Dankovic Dinko.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic 7, Nkousa 3, Ubornyák 3, Varsandán 7, Hegedűs 4, Gábori, Duris, Vilovski 6, Rosta, Gerdán, Papp 2, Hamidovic 7, Gráf 2, Markez. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 3/5, ill. 3/3
Kiállítások: 2, ill. 10 perc