Maximális erőbedobással készül a Pick Szeged elleni mérkőzésre a B. Braun Gyöngyös csapata, amely szeretne minél jobb eredményt elérni az esélyesebb riválissal szemben. A célok teljesítése után különösebb eredménykényszer nélkül játszhatunk, így felszabadult, igazi közönségszórakoztató örömkézilabdára lehet számítani a hétvégén, ráadásul a mérkőzést várhatóan a szokottnál is többen nézik majd meg – nem csak a csarnokban, hanem a tévéképernyőkön keresztül is, hiszen a mérkőzést a Sport Klub élőben közvetíti.

Jó hangulatban, a szokásos ütemben zajlik a felkészülés a hétvégi mérkőzésre – mondta Gulyás István vezetőedző, aki egy jó és egy rossz hírrel is szolgált.

– A jó hír, hogy Varsandán Milán sérülése nem tűnik komolynak, az orvosi vizsgálatok pozitív eredményt hoztak, így válogatott balszélsőnk a csapat rendelkezésére áll majd a Szeged ellen. Szalafai Gábor szereplése azonban még mindig kérdéses, vállsérülése továbbra is akadályozza a munkában. A többiek egészségesek, így Szalafain kívül mindenki játékra kész – számolt be Gulyás István.

sandor akos oroshaza

Sándor Ákos jó meccsre és jó hangulatra számít. Fotó: Magyari Máté

A héten egy japán televíziós stáb csempészett színt a felkészülésbe, a tévések Mekaru Atsushi mindennapjait mutatják be, és az edzéseken is forgatnak. A munkát azonban ez nem befolyásolja, a csapat készül, és a legjobbat akarja nyújtani szombaton – mondja Sándor Ákos.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a Szeged számít a mérkőzés esélyesének, de szeretnénk jó meccset játszani, és ha mindent kiadunk magunkból, az eredménytől függetlenül is elégedettek lehetünk. Előnyünkre szolgál majd, hogy frissebbek leszünk, a szegediek a nemzetközi szereplés miatt egy kicsit fáradtabbak lehetnek, ezt megpróbáljuk majd kihasználni és a javunkra fordítani – fogalmazott a csapatkapitány.

gulyas istvan oroshaza

Gulyás István tisztességes játékot vár szombaton. Fotó: Magyari Máté

Gulyás István is tisztességes szereplést vár a fiúktól, és Sándor Ákossal együtt úgy vélekedett, hogy a tévés közvetítés nem helyez majd nyomást a játékosokra, éppen ellenkezőleg, doppingolja a társaságot, és ehhez sokat tesz hozzá az is, hogy a csarnokba várhatóan a szokottnál is többen kilátogatnak majd, így a szurkolóknak köszönhetően tényleg eggyel többen lehetünk a pályán. A B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban, a mérkőzést az Andorka Miklós – Hucker Róbert páros vezeti. Az utánpótlás-mérkőzéseket 12 és 14 órától játsszák a csapatok.