Az első félidő végén még vezetett, végül azonban négygólos vereséget szenvedett a HE-DO B. Braun Gyöngyös az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencvárostól a K&H liga 17. fordulójában. A találkozóra zsúfolásig telt a Dr. Fejes András Sportcsarnok.

Nehézkesen indult be a gyöngyösi gépezet a mérkőzés elején, öt percet kellett várni az első hazai találatra, amiben nagy szerepe volt a Fradi kapuját őrző Borbély védéseinek. A védekezésünk azonban kitűnően működött, Bartucz jól védett a fal mögött, így a vendégek nem tudtak meglépni, hétpercnyi játék után egyenlő volt az állás (2-2). A következő percekben a szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatban felpörögtek az események, és a kemény védekezést megtartva támadásban lépést tudtunk váltani, aminek köszönhetően a 12. perc elején átvettük a vezetést (5-4). A folytatásban némileg lassult a gólgyártás tempója, az állás több mint három percre beragadt 6-5-nél, a 17. percben azonban már mi vezettünk kettővel (8-6). A 24. percben 9-8-as állásnál a fővárosiak időt kértek, majd Bartucz védésének köszönhetően sikerült visszaállítanunk a kétgólos vezetést (10-8). Öt perccel a félidő vége előtt Bíró Balázs időkérése állította meg a játékot, amit egy szoros hajrá követett, a végén pedig egy gólt sikerült megőriznünk az előnyünkből, 11-10-es állásnál jött a szünet.

Gyors gólváltással indult a második játékrész, majd az első öt percben felváltva potyogtak a gólok, ekkor azonban a vendégek egy üreskapus találattal átvették a vezetést (14-15). A folytatásban nekünk kellett futni az eredmény után, a hibáinkat pedig megbüntette a Ferencváros, amely a 39. percben már hárommal vezetett (15-18). Bíró Balázs időkérése sem változtatott a játék képén, ráadásul a 41. percben, négygólos vendégvezetésnél Gábori Máté harmadik kétperces büntetését kapta. Több mint hat percig voltunk gólképtelenek, megtorpanásunkat kihasználva a vendégek ötgólosra növelték az előnyüket (15-20), amikor Lakosy megtörte a hazai gólcsendet. A Fradi már hattal is vezetett, ahonnan a 49. percre mínusz négyre zárkóztunk (20-24), nyolc perccel a vége előtt pedig már csak három volt közte, amikor Pásztor István magához hívta csapatát (23-26). Az 53. percben Hegedüst állították ki a játékvezetők, ami megtörte addigi lendületünket, és nem tudtuk folytatni a felzárkózást, a budapestiek pedig három perccel a vége előtt Lékai találatával visszaállították az ötgólos vendégvezetést (24-29). A végéig egyet tudtunk lefaragni a hátrányból, 25-29-es végeredmény született.

Farkasaink jövő héten a Ligakupában szerepelnek, a Budai Farkasok elleni negyeddöntő párharcának mérkőzéseit kedden és pénteken rendezik.

K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Ferencvárosi TC 25-29 (11-10)
Gyöngyös, 1100 néző
V.: Sándor László, Szikszay Csaba

Gyöngyös: Bartucz, Tomic (kapusok), Nkousa, Potisk 4, Halász 2, Jaros, Varsandán 5 (3), Hegedüs 5, Gábori 1, Lakosy 1, Schmid 1, Gerdán, Schäffer 5, Gráf 1, Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs

Ferencváros: Győri, Borbély 1 (kapusok), Bognár 5, Nagy 10 (7), Ónodi Jánoskuti 4, Imre 2, Balogh, Pordán, Debreczeni 2, Török, Prainer, Lékai 1, Csörgő, Mikita, Bujdosó, Kovacsics 4. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 9/7.

Értékelések:

Képgaléria: