Ötgólos előnyt dolgozott ki a HE-DO B. Braun Gyöngyös Budaörsön a Ligakupa negyeddöntős párharcának visszavágójára a Budai Farkasok ellen.

Miután a B csoportban a második helyen végzett, az A csoport harmadikjával, az ugyancsak első osztályú, ám ott sereghajtó Budai Farkasokkal találkozott a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Ligakupa negyeddöntőjében. A kétmérkőzéses párharcot idegenben kezdtük, ahol már előre sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű dolgunk, Bíró Balázs figyelmeztetett is a meccs előtt, hogy nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulni. A rivális farkasfalka bizonyította is, hogy képes harapni, hiába dolgoztunk ki kétgólos előnyt már a mérkőzés második percében, a hazaiak tapadtak a mieinkre, és bő tízpercnyi játék után sem tudtunk többel vezetni (6-8). Ekkor két gyors találattal sikerült négy gólra meglépnünk, amit az első negyedóra végén is őriztünk (8-12). A budaörsiek időt kértek, és bár átmenetileg háromra tudták csökkenteni a különbséget (9-12), bő tíz perccel a félidő vége előtt már öttel mentünk (10-15). A mérkőzésnek ebben a szakaszában több technikai hibát is vétettünk, Bíró Balázs időkérése azonban megnyugtatta a csapatot, és bár a folytatásban volt, hogy megint csak három volt közte (12-15), a hajrában az addigi legnagyobb különbséget sikerült kidolgoznunk, és megnyugtató, 16-22-es vezetésnél vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elején csaknem három percig kellett várni az első találatra, amit a hazaiak szereztek, a folytatásban pedig egyre közelebb és közelebb férkőztek a mieinkhez, időkérésünk ellenére is feljöttek háromra a 38. perc derekán (20-23). Ennél közelebb azonban nem engedtük őket, és bár voltak a kapusoknak nagy pillanatai – Bartucz a lövések mintegy harmadát hárította – rengeteg gól esett a találkozón, amelyen szinte végig tartani tudtuk a négy-ötgólos vezetésünket. Másfél perccel a vége előtt azonban csak kettő volt közte (33-35), de a hazaiak hibájának és Gyánti védésének köszönhetően a dudaszóig vissza tudtuk állítani az ötgólos előnyt, és 33-38 arányú győzelmet arattunk az első meccsen. Folytatás pénteken 16:30-tól Gyöngyösön, a mérkőzésre a belépés díjtalan lesz.

Férfi kézilabda Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Budai Farkasok-RÉV Group – HE-DO B. Braun Gyöngyös 33-38 (16-22)
Budaörs, 50 néző
V.: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Budai Farkasok: Nánási, Szász (kapusok), Puskás 2, Oldal 1, Nagy-Jávori, Auer 1, Nourelden 5, Valler 3, Németh 8 (6), Szövérdffy 1, Bodon 1, Holdosi 7, Dósa 1, Nagy 3. Edző: Korsós Ádám.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa 1, Halász 8, Jaros 5, Mátyás 1, Varsandán 5 (4), Hegedüs 3, Gábori 1, Lakosy 5, Schmid, Gerdán, Schäffer 3, Gráf 2, Jóga 1, Menyhárt 3 (2). Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 6/6.

Visszavágó:
2023. március 10. péntek, 16:30
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok