Liga Kupa: győzelem Debrecenben
| Kategória: Híreink

Az NB I/B-s DEAC ellen folytatta szereplését a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a Liga Kupában. Farkasaink érvényesítették a papírformát, és 31-20 arányban nyerték meg a találkozót.

A 2022-es esztendő Liga Kupa-meccsekkel kezdődik a gyöngyösi farkasok számára. Szokatlan összeállításban, idegenlégiósai nélkül lép pályára ebben a versenysorozatban együttesünk, ezáltal nagyobb lehetőség nyílik azon fiatalok számára, akik máskor kevesebb játéklehetőséghez jutnak. Rögtön a kezdetben kezébe is vette az irányítást fiatal szélsőnk, Gyallai Bercel, aki magabiztosan értékesítette helyzeteit. Vezérletével a 7. percben 5-3-ra vezettünk. Támadásainkban kreatív megoldásokat találtunk, azonban védekezésünk eleinte hagyott némi kívánnivalót maga után. Merkovszki Pál védései, majd az ebből szerzett gyors góloknak köszönhetően egyre nőtt előnyünk, a félidő közepén 11-6-os vezetésnek örvendhettünk. A sérülésből visszatérő Hegedűs Márk és klubunk tehetsége, Szucsik Benedek is hamar feliratkoztak a góllövőlistára. Az első játékrész vége előtt öt perccel akár tízgólosra is növelhettük volna előnyünket, viszont a lefújásig nem sikerült a debreceniek kapujába találnunk, így némileg sikerült faragniuk hátrányukból. 18-11-es félidei eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban könyörtelenül kihasználva az ellenfél hibáit, gólgyártásba kezdtünk, és először a találkozón a 40. percben 24-14-re, tíz góllal vezettünk. Papp és Gyallai egyaránt a mezőny legeredményesebb játékosai közé tartoztak, előbbi hat, míg utóbbi hét találatnál járt. Nem lehetett panasz Mátyás és Nkousa játékára sem, akik magabiztosan és bátran kézilabdáztak. A legnagyobb különbség az 51. percben volt a felek között, ekkor tizenhárom találattal bizonyultunk jobbnak. A végjáték hasonlóan alakult, mint az első harminc percben, sajnos az utolsó tíz percben mindössze egyszer voltunk eredményesek. Végül 31-20-as sikert arattunk a DEAC otthonában.

A két együttes pénteken délelőtt 10 órától ismét összecsap egymással, azt a mérkőzést is Debrecenben rendezik. Azt a mérkőzést is élőben követhetik szurkolóink a DEAC YouTube-csatornáján.

Férfi kézilabda Liga Kupa, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Debreceni EAC 31-20 (18-11)
2022. január 13, Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki (kapusok), Vasic 2, Nkousa 3, Ubornyák 3, Jaros 1, Mátyás 2, Hegedűs 1, Gábori 4, Vilovski, Rosta 1, Gerdán, Szucsik 1, Papp 6, Gyallai 7, Gráf. Edző: Konkoly Csaba.

DEAC: Maródi, Boros (kapusok), Hornyák, Mucza, Mórucz, István 1, Kathi 1, Gidai 2, Rédei 2, Péter 1, Illés 3, Szolnoki, Zalai 1, Pethő 7, Dobos 2, Tóth. Edző: Bíró Imre

Hétméteresek: 5/6, ill. 3/6.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

A csoport állása: 1. HE-DO B. Braun Gyöngyös 4 pont, 2. DEAC 4 pont, 3. Mezőkövesdi KC 2 p., 4. SBS Eger 2 p.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további mérkőzései:

2022. január 14. péntek, 10:00 DEAC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. január 19. szerda, 18:00 Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. január 21. péntek, 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
2022. január 25. kedd, 18:00 SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös