A balmazújvárosi vereség után ismét győzelmet könyvelhetett el a Gyöngyösi Kézilabda Klub serdülő csapata, amely Debrecenben az idei szezon huszonnegyedik sikerét aratta, és magabiztosan tartja helyét a tabella második helyén az Országos Serdülő Bajnokság C csoportjában. Az Orosháza elleni utánpótlás-mérleg egy győzelem és egy vereség, U14-eseink pedig Nyíregyházán léptek pályára az Erima Gyermekbajnokság soron következő fordulójában.

Legidősebb utánpótlás korú együttesünk, a junior csapat továbbra is kilencedik a tabellán, miután Orosházán 30-25-ös vereséget szenvedett a bajnokság legutóbbi fordulójában. A mieink mérlege 5 győzelem és 13 vereség, a Doros Ákos vezette alakulat 10 pontot gyűjtött eddig a szezonban. Ifjúsági csapatunknak sikerült megszerezni a győzelmet idegenben: az Orosháza 32-25-ös legyőzésével a gyöngyösi fiatalok kilencedik sikerüket könyvelhették el a bajnokságban. Gúnya Péter legénysége 18 ponttal a hetedik a tabellán, sikerükkel pedig fontos lépést tettek céljaik elérése felé, és már szinte biztosan az 5-8. helyek valamelyikén végeznek. A következő hétvégén mindkét csapatunk a Pick Szeged ellen lép pályára, az ifimeccs 12, míg a juniorok találkozója 14 órakor kezdődik.

oroshaza up

Egy győzelem és egy vereség az Orosháza elleni utánpótlás-mérleg. Fotó: Magyari Máté

Serdülő csapatunk a legnagyobb riválisától, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően Debrecenben lépett pályára, méghozzá győzelmi reményekkel, hiszen hazai pályán néhány héttel korábban 43-14-re múlta felül a debrecenieket a Nigrinyi Tibor vezetésével küzdő alakulat. A siker ezúttal sem maradt el, a mieink 39-26-ra nyerték meg a találkozót, és már következő erőpróbájukra készülnek, február 23-án, csütörtökön 16:30-tól ugyanis a Sárospatak együttesét fogadják a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban. A bajnokság ezen szakaszában még két mérkőzést játszik a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapata, amely február 20-án Nyíregyházára látogat, majd 27-én a Balmazújvárost fogadja. A továbbjutás már biztosnak mondható, azonban a négy továbbjutó együttes az egymás ellen szerzett pontokat továbbviszi a középdöntőbe, így egyáltalán nem mindegy, hogy szerepelnek a gyöngyösi fiatalok a következő mérkőzéseken.

Az Erima Gyermekbajnokságban is folytatódott a küzdelem, U14-es csapatunk legutóbb Nyíregyházán lépett pályára, és egy győzelem mellett két vereséggel zárta a fordulót. Pápa János betegség és sérülések által tizedelt alakulata a házigazdákat egy góllal múlta felül, míg a Kecskeméttől és a Honvédtól szoros mérkőzésen vereséget szenvedett. A csapat ezzel együtt is tartja 5-6. helyét a bajnokságban, legközelebb pedig hazai pályán gyarapíthatja pontjainak számát, február 23-án a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban a PLER, az Éles Kézilabda Iskola és a Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közalapítvány csapatával küzdenek meg a gyöngyösi reménységek.