Nem tudta megismételni a balatonfüredi kupabravúrt a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely elsősorban második félidei gyengébb teljesítménye miatt hazai pályán alulmaradt a Balaton-partiakkal szemben a bajnokságban. A nagy rivális a szezonban először tudta legyőzni farkasfalkánkat.

Telt ház fogadta a csapatokat a Dr. Fejes András Sportcsarnokban a K&H liga 15. fordulójának mérkőzésén. A meccs előtt mindössze egy pont választotta el egymástól a két együttest, amely két hete a Magyar Kupában találkozott egymással. Akkor Balatonfüreden magabiztos gyöngyösi győzelem született, és ezúttal is hasonló eredményben bíztak a mieink, azonban ez egy teljesen másik meccs volt, így is készültek rá Bíró Balázs tanítványai.

Varsandán büntetőből szerzett találatával indult a meccs, majd Gráf és Bura jártak elöl a gólgyártásban, de a vendégeknek rendre volt válaszuk a gyöngyösi találatokra: ötpercnyi játék után 3-2 volt az állás. Ekkor Tomic védését kihasználva tudtunk kettővel meglépni, a 11. percben Schmid gólja után pedig már három volt az előnyünk (7-4). A fürediek időt kértek, ekkor azonban Hegedüs egymás után kétszer is betalált, ezzel őriztük a háromgólos vezetést (9-6). A 14. percben Gáborit látták súlyosan szabálytalannak a játékvezetők, ezért piros lappal kiállították. Roppant nagy volt a feszültség a pályán, az eredmény azonban hosszú percekre befagyott, amiben a kapusoknak is volt szerepük: Bartucz büntetőt hárított, és Tomic is jól fogta a labdákat az első félidőben végig remekül működő gyöngyösi védelem mögött. Hétpercnyi gólcsend után Bíró Balázs kért időt, a jeget azonban a vendégek törték meg tíz perccel a félidő vége előtt, 9-7-re módosítva az állást. Újra felpörögtek az események, a balatonfürediek felzárkóztak és tapadtak a mieinkre, de Lakosy és Schmid góljaival sikerült őriznünk az előnyünket, és a szünetben akár hárommal is vezethettünk volna. A ziccer azonban kimaradt, így kétgólos volt a hazai előny térfélcsere előtt: 13-11.

Füredi találattal indult a második félidő, de a sérülés után újra pályára lépő Martin Potisk büntetőből gyorsan válaszolt, a 31. perc végén is tartva a kétgólos különbséget: 14-12. Megtorpantunk támadásban, és a védések is elmaradtak, aminek köszönhetően előnyünk a 36. percre elolvadt (15-15), a 40. percben pedig Potisk és Lakosy góljai ellenére is átvette a vezetést a Balatonfüred (17-18). Egy perccel később már kettővel vezetett a vendégalakulat, amikor Bíró Balázs időt kért. A megsérült Burát nélkülöző támadógépezetünk továbbra is akadozott, Varsandán több mint öt percig tartó hazai gólcsendet tört meg a 43. percben, amikor büntetőből vette be a második félidőre jelentősen feljavuló Andó kapuját (18-19). Tizenöt perccel a vége előtt, 18-20-as állásnál a vendégek kértek időt, majd a 49. percre négygólosra növelték előnyüket (18-22). Bíró Balázs ismét magához hívta tanítványait, de a mérkőzés alakulásán nem tudtunk változtatni: a vendégek nyolc perccel a vége előtt már öttel vezettek: 19-24. A folytatásban megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy szorosabbá tegyük a hajrát, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, amit a vendégek megbüntettek, így nem tudtunk öt gólnál közelebb férkőzni a fürediekhez, és a hajrára eldőlt a két pont sorsa. Hatgólos volt a legnagyobb különbség a csapatok között, végül a Balatonfüred ötgólos, 23-28-as győzelmet aratott, ezzel a szezonban először legyőzte farkasainkat, és megelőzte őket a tabellán.

K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 23-28 (13-11)
Gyöngyös, 800 néző
V.: Bócz László, Wiedemann Viktor

Gyöngyös: Bartucz, Tomic (kapusok), Nkousa, Potisk 2 (1), Halász, Jaros, Varsandán 6 (4), Bura 2, Hegedüs 3, Gábori, Lakosy 3 (1), Schmid 4, Gerdán, Gráf 3, Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Balatonfüred: Tóth, Andó (kapusok), Kemény, Sretenovic 3, Varga 5, Bóka 4, Szmetán, Németh 1, Gostovic, Szöllősi 1, Dénes, Malinovic 2, Hornyák 6 (4), Szűcs 3, Vajda 3, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 12, ill. 20 perc.
Hétméteresek: 10/6, ill. 5/4.

Értékelések:

Képgaléria: