GYKK EU Centrum

A fizikoterápiás kezelésekre kizárólag írásos szakorvosi javaslattal lehet bejelentkezni, melynek tartalmaznia kell a diagnózist (kórismét), illetve a kért fizikoterápiás kezelést. Amennyiben ilyen nincs, a fizikoterápiás kezelés előtt központunkban szakorvosi vizsgálat elvégzése kötelező. Nem vállalunk a páciens által véleményezett diagnózis alapján kezelést, nem végzünk kizárólag a páciens kérése alapján kezelést.

5.000 Ft

A Krioszaunában a pácienst szélsőséges ( -120 °C és -170 °C közötti) hőmérsékleti hatásnak teszik ki, 2 -3 perces időtartamra. Ez alatt hormonális és biokémiai változásokon esik át. A fülkében a hideget folyékony nitrogén elpárologtatásával állítják elő. Az eljárás alatt érzett hideg elviselhető mértékű. A jégszaunázónak vastag pamut zoknit, valamint szintén pamutból készült fürdőruhát kell viselnie. Egy kúra 10-20 alakalomból áll. A szervezet mozgósítja öngyógyító mechanizmusait:

  • Javul az anyagcsere
  • Erősödik az immunrendszer
  • Gyorsabban gyógyulnak a sérülések és a műtött területek
  • Csökken a fájdalom és beindul az izomszövet regenerációja, a szervezet elkezd endorfint termelni
  • A narancsbőrrel, és a túlsúllyal is felveszi a harcot

Mindezen pozitív hatásai miatt használható a sportban, egészségügyben, és a szépségiparban is. A kezelés hatására megszűnhet a fáradságérzés, az izmok ellazulnak, fokozódik a bőr, valamint a belső szervek vérkeringése. Ezen kívül megfigyelhető az ödémák csökkenése a gyulladáscsökkentő hormonjainak fokozott termelődése következtében.

Kezelés időtartama: 3 perc


Kezelés ára: 5.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 22.500 Ft
10 alkalmas bérlet: 40.000 Ft

9.000 Ft

Fájdalmak, gyulladások, hematómák és ödémák hatékony kezelésére.

Az MLS terápia a folyamatos és a pulzáló lézerkibocsátást egyetlen, azonnali mélységi hatást biztosító, homogén sugárban ötvözi.

Klinikai és terápiás javallatok: az izomrendszer betegségei, ízület körüli gyulladás (periartritisz), teniszkönyök (epikondilitisz), vesetáji fájdalom, nyaki fájdalom, felületi sérülések (amennyiben intenzív hatású biostimulációt igényelnek), térdfájdalom (gonalgia), hátfájás (dorsalgia), izomgyulladás (miozitisz), degeneratív ízületi gyulladás (artrózis), isiász, vállfájdalom, kéz- és lábpoliartritisz, csípőízületi porckopás (coxartrózis) (kezdeti stádiumban), izomhúzódás, ízületi ficam, ínygyulladás (tendinitisz), zúzódások, véraláfutás, nyaktömlőgyulladás (burzitisz) stb.

https://www.youtube.com/watch?v=enNmNkIhoxw
https://www.youtube.com/watch?v=OuXc_0ra4fY

Kezelés időtartama: 10 perc / testtáj


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 40.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft

9.000 Ft

Az ultrahang a gyógyászat több területén rendkívül széles körben alkalmazott eljárás.

Egészségcentrumunkban terápiás ultrahangot alkalmazunk. Ez az ultrahang-kezelés egy mechanikus terápia. 20.000 Hz feletti rezgések által éri el a kívánt gyógyító hatást a szervezetben. Ahogyan az érintett szöveteken áthalad, azok átveszik a leadott rezgést. Ez az úgynevezett mikromasszázs. Ez a mechanikai energia hőenergiává alakul át. A szövetek felmelegednek, gyorsul bennük a vérkeringés, ezáltal fokozva a gyógyulási folyamatokat. A keletkezett hőenergia ezen felül izomlazító, fájdalomcsillapító és értágító hatású is. Mindezeken felül létrejön egy kémiai hatás is a szövetekben, mely tovább tágítja az ereket, ezzel javítva a szövetek oxigenizációját.

Lehetőség van továbbá bizonyos gyógyszerek (fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító, heglazító stb.) UH általi bőrbe juttatására is. Ezt az eljárást sonoforézisnek nevezzük.

Kezelés időtartama: 5 perc / testtáj


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 40.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft

9.000 Ft

Az elektroterápia olyan elektromos árammal történő kezelést jelent, melynek során a testre felhelyezett elektródák segítségével célzottan stimulálhatjuk a szervezet különböző szöveteit.

Az elektroterápiás kezelések leggyakoribb célja a fájdalom csökkentése, amire több áramforma is megfelel, de igen elterjedt alkalmazási terület az idegsérülések után fellépő izomgyengeség kezelése is. Ezeken túl bizonyítottan gyulladásgátló és regenerációt serkentő hatása is ismert.

Speciális eljárással bizonyos gyógyszerek is bejuttathatóak a szervezetbe az elektromos áram segítségével. Ezt iontoforézisnek nevezzük. Leggyakrabban fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító és hegek lazítására szolgáló anyagokat használunk ezen kezelés során.

Mikor nem szabad elektromos kezelést alkalmazni?

Az elektródák felhelyezése kontraindikált, amennyiben a kezelendő területen sérült, vagy gyulladt a bőr. Általános szabály továbbá, hogy az áram útjában –sem a testben, sem annak felületén - nem lehet fém (implantátum, testékszer, kapocs stb.). Kizáró tényező mindezeken kívül a beültetett pacemaker is.

Kezelés időtartama: 15-30 perc / testtáj


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 45.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft

9.000 Ft

A lökéshullám terápia egy hatékony kezelési módszer mozgásszervi panaszokra. Több fajta lökéshullám terápia létezik, amelyeket különböző fizikai energiákkal lehet létrehozni. Rendelőnkben a radiális lökéshullámot használjuk, melyet pneumotikus energia hoz létre, és alakít át úgynevezett kinematikus energiává. Ez az energia hullám formájában terjed, és hatol be a szervezetbe, hogy ott kifejtse terápiás hatását. A létrehozott hullámok hatására fokozódik a keringés, amelynek köszönhetően a gyógyulási folyamatok megkezdődnek, és a fájdalom csökkenni kezd. A kezelési területen tehát fokozódik az anyagcsere,javul a vérellátás.

A lökéshullám előnyei: Hetente egy kezelés is elég ahhoz, hogy pozitív hatást érjünk el. Az így ismételt kezelések – egymás hatását folyamatosan erősítve – még heteken át gerjesztik a gyógyulási folyamatok zajlását.

Kezelés időtartama: 5 perc / 3000 impulzus


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 40.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft

3.000 Ft

Kinesio tape szalag felhelyezése szakember segítségével Talán különböző sporteseményeken, vagy a tévében, esetleg egy-egy ismerősén láthatta már ezeket az érdekes “színes szalagokat”.

Főleg mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzuk, például izomhúzódás, túlerőltetés, de akár a kismamák pocakjára is felhelyezhető, ami csökkentheti az utolsó hónapok derékfájdalmait is.

Különlegességét az adja, hogy a támasztás ellenére nem „kapcsolja ki” az izmokat, ízületeket, így Ön szabadon mozoghat.

Hogyan is működik?

A kinesio tape egy elasztikus szalag, így a létrejövő „húzás” hatására mind a nyirokkeringés, mind a vérkeringés fokozódik, mely csökkenti a fájdalmat, valamint segíti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Kinesio tape segít panaszai enyhítésében.

Gyakran kérdezik, hogy a különböző színű tapek más hatásúak-e? A más-más színű tapek összetételükben és erősségükben ugyanolyanok. A színterápiás hatásuk viszont más és más. A következőkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk az egyes színek terápiás hatásait.

A kék színnek nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása van. A zöld szintén nyugtató hatású, amely hat az immunrendszerre is. A citromsárga élénkítő hatású, a narancssárga pedig serkentő. A pink lazító hatást fejt ki, így az izmokat is relaxálja. A bézs szín semleges, amelyet gyakran alkalmazunk, mivel kevéssé feltűnő.

Mi is fog történni Önnel, ha ellátogat hozzánk kinesio tape felhelyezésre?

Az első találkozás során kikérdezzük a panaszairól, majd megvizsgáljuk a fájdalmas területet. Ezt követően felhelyezzük a tapaszt, ami körülbelül 3-5 napig marad fenn. Természetesen zuhanyozhat, fürödhet vele, de minél tovább áztatja, annál rövidebbé válik az élettartama.

Abban az esetben, ha ez idő alatt bármilyen bőr irritációt tapasztal: viszketés, kiütés stb., akkor vegye le, és tisztítsa meg az érintett területet!

Kezelés időtartama: 15 perc / testtáj


Kezelés ára: 3.000 Ft (testrészenként)

9.000 Ft

Kezelés időtartama: 60 perc

Kezelés ára: 10.000 Ft / alkalom

Mit jelent, hogy “korrektív tréner/rehabilitációs edző”?

Olyan edző, aki mélyrehatóan ismeri a sérülések fajtáit, így gyógytornásszal, orvossal együttműködve képes a sérülésekből felépült sportolót és nem sportolót fokozatosan integrálni az edzésfolyamatba, vagy átlag ember esetében a hétköznapi életbe. A korrekciós folyamatot önállóan irányítja, szükség szerint konzultál más szakemberekkel.

Kivel és mivel foglalkozik egy korrektív tréner?

Sportolókkal, hobbisportolókkal, átlag emberekkel - bárkivel, akinek mozgásszervi panasza van, vagy sérülés után szeretne visszatérni a megszokott edzéseihez.

Hogyan néz ki egy rehabilitációs vagy korrektív edzés?

Alapos, mindenre kiterjedő állapotfelmérés után, kitűzünk magunk elé egy célt a vendéggel, ami lehet: az életmódból, vagy a helytelen munkavégzésből fakadó tartáshibák korrekciója, a sérülések megelőzése, a mozgástartomány beszűkültségének csökkentése, az izomzat funkcionális kiegyensúlyozottságának növelése. Ezeket szem előtt tartva akcióterv (rehabilitációs terv) készül, ami alapjàn dolgozva elérjük a kívánt eredményt

Kezelés időtartama: 55 perc

9.000 Ft

Kezelés időtartama: 60 perc


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 40.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft

3.500 Ft

Frissítő-lazító svéd hát masszázs

Kezelés időtartama: 30 perc
Kezelés ára: 3.500 Ft


Kezelés időtartama: 45 perc
Kezelés ára: 5.000 Ft


Frissítő-lazító teljes test masszázs

Kezelés időtartama: 60 perc
Kezelés ára: 6.000 Ft


Köpöly terápia

Kezelés időtartama: 30 perc
Kezelés ára: 3.000 Ft


Frissítő-lazító hát masszázs + Köpöly terápia

Kezelés időtartama: 45 perc
Kezelés ára: 5.000 Ft

9.000 Ft

Többféle kezelés együttes használata


Kezelés ára: 9.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 40.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 75.000 Ft