Elvesztették veretlenségüket a serdülők
| Kategória: Híreink

Mozgalmas hétvégén vagyunk túl, amelyben nem csak a B. Braun Gyöngyös felnőtt csapata által elért, Csurgó elleni bravúros pontszerzés jelentette az egyetlen izgalmat. Utánpótlás-fronton is pörögtek az események, a serdülők eddigi legnehezebb mérkőzésüket játszották, U12-es csapatunk Debrecenben, U9-eseink pedig Kecskeméten léptek pályára, míg az U8-as gárda hazai környezetben játszott teljes fordulót.

A Csurgóval ifjúsági- és junior csapatunk is megmérkőzött szombaton, és mindkét gárdánk vereséget szenvedett. A juniorok 24-17 arányban maradtak alul, míg az ifjúságiak szorosabb eredményt értek el az esélyesebb ellenféllel szemben, és 30-27-re kaptak ki. Mindkét csapat teljesítményét tisztes helytállásnak értékelhetjük, egy hét múlva pedig Orosházán a győzelmet is megszerezheti a Doros Ákos és a Gúnya Péter vezette együttes.

ifi

Az ifjúságiak a NEKA elleni dupla győzelem után ezúttal alulmaradtak a Csurgóvalé szemben. Fotó: Magyari Máté

A legnehezebb dolguk talán serdülőinknek volt ezen a hétvégén, a huszonhárom mérkőzés óta veretlen gyöngyösiek az ugyancsak hibátlan Balmazújváros otthonába utaztak. A tisztes helytállásra futotta a mieink erejéből, a győzelem azonban ezúttal elmaradt, Nigrinyi Tibor legénysége 23-18-ra alulmaradt a Hajdú-Bihar megyei együttessel szemben. Ahogy minden sorozat, így a Gyöngyösi Kézilabda Klub veretlensége is megszakadt az Országos Serdülő Bajnokság második csoportkörében, ahol azonban még így is biztos második az alakulatunk, hazai pályán pedig lesz esélye a javításra. A nyolcas csoportból egyébként a legjobb négy jut a középdöntőbe, ahonnan a hatos döntőbe vezet az út, a mieink célja pedig, hogy ott legyenek a legjobbak között, és erre meg is van minden esélyünk. Az edző, Nigrinyi Tibor így értékelt:

– Sajnáljuk, hogy nem sikerült elhoznunk a két pontot, de el kell ismernünk, hogy ellenfelünk ma jobb volt nálunk. Főleg támadásban maradtunk alul a saját tudásunkhoz képest, a hazai pálya minden előnyét élvező balmazújvárosiak így fölénk tudtak kerekedni. Nem csüggedünk, a céljaink elérésére még így is megvan minden esélyünk, és azon leszünk, hogy a hazai visszavágón revánsot vegyünk a mai vereségért.
U12-es csapatunk szombaton játszott újabb fordulót a kiemelt Gyermekbajnokságban, Köves Péter legénysége Debrecenben lépett pályára. A házigazdát nekik sem sikerült legyőzniük, de mindössze egy góllal maradtak alul, míg másik két mérkőzésüket megnyerték a Várpalota és a Honvéd ellen, így továbbra is jó helyen állnak a bajnokságban.

serdulo

A serdülők veretlenségi sorozata Balmazújvárosban szakadt meg.

A három évvel fiatalabbak, az U9-es korosztály képviselői Kecskeméten szerepeltek, ahol csonka fordulót rendeztek vasárnap, az Óbuda ugyanis az időjárási körülmények miatt nem utazott el, így a mieink a házigazdák mellett a Dabassal küzdöttek. Mérlegük egy győzelem és egy vereség, a hazaiakat sikerült legyűrniük, míg a Dabassal szemben szoros mérkőzésen alulmaradt a Temesvári Martin vezette alakulat.

A legkisebbek, az U8-as szivacskézilabdások hazai pályán játszottak vasárnap. A Kálváriaparti Tornacsarnokban a Mezőkövesd, az Egri Sportiskola, az ugyancsak egri Eszterházy SZSE és a gödöllői Főnix ISE volt a mieink ellenfele. Ebben a korosztályban a legfontosabb cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek a sportág szabályaival, szokják a meccshangulatot, és szeressék meg a kézilabdát. Ezért az eredményeket sem tartják számon, de annyi mindenesetre elmondható, hogy a mieink derekasan helytálltak, négy mérkőzésükből kettőt megnyertek, kettőn pedig vereséget szenvedtek.

Eredményes hétvégén van túl tehát a gyöngyösi kézilabda-utánpótlás, feladatok pedig a jövő héten is várnak a mieinkre, U14-es legénységünk például szombaton Nyíregyházára utazik. Reméljük, hasonlóan szép eredményekkel térnek haza, mint ahogy eddig is szerepeltek a bajnokságban.