B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK 26-26
| Kategória: Híreink

Hatalmas csata végén szerzett pontot a B. Braun Gyöngyös csapata a Csurgóval szemben a férfi kézilabda NB I. 17. fordulójában. A mieink a második félidő derekán vették át a vezetést, az utolsó másodpercekben azonban nekünk kellett gólt szereznünk az egy pontért. Sikerült, így a csapat nagy bravúrt hajtott végre.

A mieink nagyon készültek a mérkőzésre, szerették volna megmutatni, hogy képesek az erősebbnek tartott Csurgó ellen is sikert aratni, és szerettek volna visszavágni az idegenben, ősszel elszenvedett vereségért. Hajdu Gábor a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy szerinte meg lehet nyerni a mérkőzést, aztán ezért a pályán mindent meg is tett, összesen nyolc gólt szerzett. Varsandán Milán pedig a dániai Európa-bajnokságon kötött fogadást a csurgói Szöllősi Szabolccsal, így válogatott balszélsőnk számára külön tétje is volt a találkozónak.

A mérkőzés egy rövid ceremóniával kezdődött, a volt gyöngyösi testnevelő, Fekete János nevét viselő életműdíj talált gazdára. A kitüntetést a Heves Megyei Kézilabda Szövetség minden évben annak ítéli oda, aki évtizedeken keresztül szolgálta a kézilabda ügyét a megyében. A díjat idén Bodó Attila nyugdíjas testnevelő vehette át, aki aktív pályafutása utolsó állomásaként a GYFKK technikai vezetője volt, és sokat tett azért, hogy a városban megteremtse az élvonalbeli kézilabda alapjait. Bodó Attila, aki Gyöngyös díszpolgára és a Pro Civitate-díj birtokosa, a megyei szövetség versenybizottsági elnökétől, Paulovics Zsolttól vehette át az életműdíjat.

Bbraun csurgo384

Volt ok az örömre. Fotó: Magyari Máté

A találkozót aztán egyértelműen a vendégek kezdték jobban, akik a hatodik percre négygólos előnyt dolgoztak ki. 1-5-ös állást mutatott az eredményjelző, amikor Gulyás István, a mieink vezetőedzője élt első időkérési lehetőségével, és megpróbálta rendezni a sorokat. Az időkérés után a gólszerzés sikerült, azonban a csurgóiak kettővel feleltek, és a tízedik percben már öt góllal mentek (2-7). A gyöngyösiek azonban nem hagyták jobban elhúzni az ellenfelet, és több szép megoldást is bemutattak. Ilyen volt például amikor Szalafai a túlsó szélre adta kínaira a labdát Varsandánnak, aki az akcióból ötödik gólunkat szerezte. A nyitott védekezés helyett ekkor már hatos falat védekeztünk, és sikerült is közelebb férkőznünk a vendégekhez, a huszonharmadik percben Iváncsik Ádám gólja után már csak kettő volt a különbség (9-11). A félidő végéig ez nem is változott, a csapatok 11-13-as mérkőzésállásnál vonulhattak pihenőre.

Bbraun csurgo145

Nagy volt a küzdelem. Fotó: Magyari Máté

A második játékrészt mi kezdtük, és Szalafai révén sikerült is élnünk a lehetőséggel, hogy egy gólra zárkózzunk (12-13). A közönség űzte-hajtotta a csapatot, amely minden erejét mozgósította, és a harminchatodik percre sikerült egyenlítenie (15-15). Ezután nehéz percek következtek, a játékvezetők ugyanis gyors egymásutánban Varsandánt és Szalafait is leküldték a pályáról, így két percen át kettős emberhátrányban kellett játszanunk. Az indulatok felkorbácsolódtak, a szurkolók is hangot adtak nemtetszésüknek, a csapat azonban megőrizte hidegvérét, és bár a kettős emberhátrányt két kapott góllal zártunk, Hudák bravúros védése után sikerült ismét egy gólra zárkóznunk. A harminckilencedik percben a remek formában játszó Hajdu révén ismét egyenlítettünk (17-17), majd Debreczeni a vezetést is megszerezte (18-17). A hangulat fergeteges volt, a csapat és a szurkolók egymásra találtak, így közös erővel sikerült az előnyt kétgólosra hizlalni, és hosszú perceken át meg is őrizni. Egészen az ötvenkettedikig, akkor ugyanis 22-22-nél ismét egyenlő volt az állás, két perccel később pedig ismét a vendégek vezettek. A hajrá kezdetén a Csurgó kétgólosra növelte az előnyét, és 24-26-os állásnál fordultak a csapatok az utolsó két percre. Gulyás István időkérése után folytatódott a játék, és sikerült egy gólra felzárkóznunk. Az utolsó percre fordultunk, mikor az egyenlítésért támadhattunk. Őrületes izgalmakat élhettünk át, amíg ezt a hatvan másodpercet végigtámadtuk, és a végén Frey Tamás meg nem szerezte az egyenlítő találatot, és ezzel az egy pontot. Mindez az utolsó másodpercben történt, így a végén önfeledt ünneplésbe kezdhettek a mieink, akik megérdemelték az egy pontot.

Bbraun csurgo406

Frey Tamás utolsó másodpercben szerzett találata egy pontot ért. Fotó: Magyrai Máté

A mérkőzés legjobbjának a járó szurkolói serleget a nyolc gólig jutó Hajdu Gábor vehette át, Tury Ferenc különdíját pedig, ami az idei bajnoki szezonban szerzett ötszázadik gól lövőjének járt, Szalafai Gábor kapta. Varsandán Milán nem veszített a fogadásán, igaz, nem is nyert, a megszerzett egy pont azonban – mint a válogatott balszélső elmondta – sokkal többet ér bármilyen fogadás megnyerésénél. Jövő szombaton Orosházára utazik a csapat, majd február 15-én 16:00-tól a Pick Szeged alakulatát fogadjuk. Azt a találkozót a SportKlub élőben közvetíti majd.


B. Braun Gyöngyös – Csurgói KK 26-26 (11-13)

Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös, 800 néző
V.: Bonifert F., Oláh V.
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Holló B., Tamási – Bakos 3, Sándor Á., 1, Frey 2 (1), Iváncsik Á. 3 (1), Varsandán 2, Szöllősi Á., Hajdu 8, Debreczeni 4, Szalafai 2, Koller, Mekaru 1.
Vezetőedző: Gulyás István
Csurgói KK: Wyszomirszki, Pallag – Grebenár 1, Pukhouski 3, Gazdag 3, Borsos, Oláh G., Pordán, Lele 8
(3), Vadkerti G., Országh 1, Szöllősi Sz. 3, Savic 1, Nagy M. 6, Megyeri, Füstös.
Vezetőedző: Imre Vilmos
Kiállítások: 6, ill 16 perc.
Hétméteresből: 4/2, ill. 3/3.

Értékelések:

Gulyás István: – Bátortalanul, hitetlenül kezdtünk, öt-hat kipattanót megszerzett a Csurgó, küzdelem nélkül lőtték a gólokat, és így tudtak elhúzni négy-öt találattal. Aztán védekezést váltottunk, a hatos falunk jobban zárt, mint korábban a nyitott védekezésünk, mögötte Hudák is jobban tudott védeni, ezzel pedig önbizalmat szereztünk, és vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második félidőben is azt kértem a srácoktól, hogy a védekezésre koncentráljanak, amit néhány hibát leszámítva meg is valósítottak. Támadásban egy kicsit lyukasak voltunk középen, de a csapat megérdemli a dicséretet a megszerzett pontért.

Imre Vilmos: – Kiválóan kezdtük a találkozót, úgy érzem, hogy jól felkészültünk az ellenfél nyitott védekezéséből, és jó tempóban játszottunk. Majd az ellenfél védekezési taktikájának megváltoztatására rosszul reagáltunk, és elég sok helyzetet kihagytunk. A második félidőben a hazai csapat fölénk kerekedett, amit elsősorban annak köszönhetett, hogy nagyon jól használta ki az emberelőnyös szituációkat. A végén egy nagyon pici hiányzott a győzelemhez, amit azonban nem tudok a játékosaimon számon kérni.

Hajdu Gábor: – Nagyon jó, izgalmas mérkőzést játszottunk, bár az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A félidőben megbeszéltük a társakkal, hogy nincsen semmi probléma, és szerencsére a második félidőt meg tudtuk annyival nyerni, hogy kihozzunk egy döntetlent. Úgy érzem, több is lehetett volna benne, de nem vagyok telhetetlen, elégedett vagyok az egy ponttal.