Bravúrra lesz szükségünk

Nagy küzdelem és kifejezetten nehéz mérkőzés vár a B. Braun Gyöngyös csapatára a kézilabda NB I. 21. fordulójában. A pontszerzés súlya nyomja majd a játékosok vállát a Csurgó elleni pénteki hazai találkozón.

Az egy héttel ezelőtt elszenvedett balatonfüredi vereség után ezúttal nem hibázhatunk, ha a saját kezünkbe szeretnénk venni a sorsunkat. A tét nem kicsi: amelyik csapat a hatodik helyen végez, a felsőházi rájátszásban küzdhet majd, míg a hetedik a kiesés elkerüléséért fog harcolni az alsóházban. A pillanatnyi állás szerint három ponttal vezetünk a balaton-partiak előtt, akik ha hátralévő két hazai mérkőzésükön legalább három pontot szereznek, mi pedig pont nélkül maradunk, elénk kerülnek, és megszerzik a hatodik helyet. Ehhez a Balatonfürednek a Szeged illetve a Cegléd ellen kell sikerrel szerepelnie, míg mi a Csurgó után a Veszprémet fogadjuk majd. A számolgatásnak tehát egy módon tudjuk elejét venni: pénteken le kell győzni a Csurgót, így bebiztosíthatjuk hatodik helyünket.
A nagy tét tudatában zajlott a felkészülésünk — mondja Kotormán Attila szakosztály-igazgató, aki arra is emlékeztet: a Csurgó magasabb célokért küzd, ennek megfelelően jóval nagyobb költségvetéssel rendelkezik, és papíron a párharc esélyesének számít. — Ennek ellenére ősszel idegenben nagyon kevésen múlt, hogy meglepetést szerezzünk. Akkor egyetlen góllal maradtunk alul, úgy, hogy a győzelem is a kezünkben volt. Most szeretnénk revansot venni az őszi vereségért, ráadásul ezzel a győzelemmel bebiztosíthatnánk helyünket a felsőházban, és nem kellene a Szeged balatonfüredi győzelméért szorítanunk — mondja Kotormán Attila. — Az esélyek ugyan a Csurgó felé billenek, de a közönségünk segítségével, hazai pályán lesz esélyünk a bravúrra. Jól felkészültünk az ellenfél taktikájából, sokat videóztunk, és bár kisebb betegségek, sérülések hátráltatnak bennünket, pénteken mindenki bevethető lesz.
Ami a sérülteket illeti: Bakos Dávidnak vannak kisebb problémái a térdével, Szalafai még nyögi lázas betegségének tüneteit és Holló Balázsnak sem száz százalékos a térde, ezek azonban nem okoznak majd gondot a játékukban. A motiváció és a felkészültség tehát megvan, és ha a közönség is támogatja majd a csapatot, el lehet érni a bravúrt, és a B. Braun Gyöngyös neve szerepel majd a tabella hatodik pozícójában. A mérkőzést a Sport Klub élőben közvetíti, de percről percre követhető lesz a találkozó Facebook-oldalunkon, és a Diórádióban is tudósítanak majd a csarnokból.


Férfi kézilabda NB I., 21. forduló
B. Braun Gyöngyös - Csurgói KK

2013. 03. 01. 18:45

Gyöngyös, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
TV: Sport Klub

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner