2017. július 11. kedd 07:30

Megkezdi a felkészülést a B. Braun Gyöngyös

Szerdán megkezdi a felkészülést az új bajnoki idényre a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata. A hét új játékossal felálló keret Konkoly Csaba irányítása mellett nyolc héten át készül az új szezonra.

01 konkoly ct 3

Ütőképes kerettel vág neki az NB I-es kézilabdabajnokság 2017/2018-as idényének a B. Braun Gyöngyös csapata – mondja Konkoly Csaba, az együttes új vezetőedzője, aki kétéves ciklusban gondolkodva vázolta fel a csapat céljait.

– Az az elvárás a klubvezetés részéről, hogy a csapat helyét szilárdítsuk meg a középmezőnyben, és erre az új kerettel minden esélyünk meg lesz. Az előző idényben elért eredményeinket mindenképpen szeretnénk meghaladni, reális elvárásként a 8-10. helyek megszerzését tűzhetjük ki célul, majd a második évben még előrébb kell lépnünk.

A B. Braun Gyöngyös hét új játékossal vág neki az új bajnoki idénynek, a keret július 12-én találkozik először, Konkoly Csaba nyolchetes felkészülési programot állított össze a csapatnak, amely az első héten különböző erőfelmérőkön vesz részt, majd az erősödő fizikai terhelés mellett a taktikai elemeket is elkezdi gyakorolni.

– Nem dobunk el semmit, amit ez a csapat tud, de néhány ponton változtatni szeretnék a taktikai repertoáron. Védekezésben támaszkodom majd az eddigiekre, de jobb összhangot várok a védelem és a kapus között. A masszív védekezésből gyors lerohanásokat szeretnénk vezetni, akár szervezett, akár spontán módon. Felállt fal ellen is színesebb, kevésbé kiszámítható játékot várok majd, és fontos feladatunk lesz, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik kritikus szituációkban fel merik vállalni a döntéseket, és képesek a hátukon vinni a csapatot.

A szerdán kezdődő munkába sérült játékosaink is bekapcsolódnak, Lele Ákos rehabilitációja jól halad, egyelőre a taktikai munkában vesz részt, de a várakozások szerint rövidesen fizikai terhelést is kaphat, és a szeptemberi rajtra százszázalékos állapotba kerülhet. Bogdan Petricevic fizikai rehabilitációja végén jár, fokozatosan kaphat egyre nagyobb terhelést.

A B. Braun Gyöngyös csapata több edzőmérkőzést is játszik a felkészülési időszakban, először a Mátraházán edzőtáborozó Cegléd ellen lépünk pályára július 21-én. A találkozónak a Dr. Fejes András Sportcsarnok ad helyet, a pontos időpont még egyeztetés alatt van.

A B. Braun Gyöngyös kerete a 2017/2018-as bajnoki évben:

Kapusok: Hudák Henrik, Holló Márk, Tóth Mihály

Balszélsők: Kovacsics Péter, Németh Tamás

Balátlövők: Lele Ákos, Sipeki Levente, Mikta Matej, Vladan Loncar, Tóth Márk

Irányítók: Lubomir Duris, Ivan Dumencic, Bogdan Petricevic, Keresztes Péter

Jobbátlövő: Mitar Markez

Jobbszélsők: Gábori Máté, Urbán Egon

Beállók: Hegedűs Márk, Ante Maric

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 30
  2. MOL-Pick Szeged 26
  3. Grundfos Tatabánya KC 24
  4. Balatonfüredi KSE 24
  5. Eger SBS Eszterházy 17
  6. CYEB Budakalász 15
  7. Sport36-Komló 14
  8. Dabas KC VSE 14
  9. Csurgói KK 12
  10. Ceglédi KKSE 9
  11. B. Braun Gyöngyös 8
  12. FTC 7
  13. Váci KSE 6
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

banner