2017. július 11. kedd 07:30

Megkezdi a felkészülést a B. Braun Gyöngyös

Szerdán megkezdi a felkészülést az új bajnoki idényre a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata. A hét új játékossal felálló keret Konkoly Csaba irányítása mellett nyolc héten át készül az új szezonra.

01 konkoly ct 3

Ütőképes kerettel vág neki az NB I-es kézilabdabajnokság 2017/2018-as idényének a B. Braun Gyöngyös csapata – mondja Konkoly Csaba, az együttes új vezetőedzője, aki kétéves ciklusban gondolkodva vázolta fel a csapat céljait.

– Az az elvárás a klubvezetés részéről, hogy a csapat helyét szilárdítsuk meg a középmezőnyben, és erre az új kerettel minden esélyünk meg lesz. Az előző idényben elért eredményeinket mindenképpen szeretnénk meghaladni, reális elvárásként a 8-10. helyek megszerzését tűzhetjük ki célul, majd a második évben még előrébb kell lépnünk.

A B. Braun Gyöngyös hét új játékossal vág neki az új bajnoki idénynek, a keret július 12-én találkozik először, Konkoly Csaba nyolchetes felkészülési programot állított össze a csapatnak, amely az első héten különböző erőfelmérőkön vesz részt, majd az erősödő fizikai terhelés mellett a taktikai elemeket is elkezdi gyakorolni.

– Nem dobunk el semmit, amit ez a csapat tud, de néhány ponton változtatni szeretnék a taktikai repertoáron. Védekezésben támaszkodom majd az eddigiekre, de jobb összhangot várok a védelem és a kapus között. A masszív védekezésből gyors lerohanásokat szeretnénk vezetni, akár szervezett, akár spontán módon. Felállt fal ellen is színesebb, kevésbé kiszámítható játékot várok majd, és fontos feladatunk lesz, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik kritikus szituációkban fel merik vállalni a döntéseket, és képesek a hátukon vinni a csapatot.

A szerdán kezdődő munkába sérült játékosaink is bekapcsolódnak, Lele Ákos rehabilitációja jól halad, egyelőre a taktikai munkában vesz részt, de a várakozások szerint rövidesen fizikai terhelést is kaphat, és a szeptemberi rajtra százszázalékos állapotba kerülhet. Bogdan Petricevic fizikai rehabilitációja végén jár, fokozatosan kaphat egyre nagyobb terhelést.

A B. Braun Gyöngyös csapata több edzőmérkőzést is játszik a felkészülési időszakban, először a Mátraházán edzőtáborozó Cegléd ellen lépünk pályára július 21-én. A találkozónak a Dr. Fejes András Sportcsarnok ad helyet, a pontos időpont még egyeztetés alatt van.

A B. Braun Gyöngyös kerete a 2017/2018-as bajnoki évben:

Kapusok: Hudák Henrik, Holló Márk, Tóth Mihály

Balszélsők: Kovacsics Péter, Németh Tamás

Balátlövők: Lele Ákos, Sipeki Levente, Mikta Matej, Vladan Loncar, Tóth Márk

Irányítók: Lubomir Duris, Ivan Dumencic, Bogdan Petricevic, Keresztes Péter

Jobbátlövő: Mitar Markez

Jobbszélsők: Gábori Máté, Urbán Egon

Beállók: Hegedűs Márk, Ante Maric

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner