Fantasztikus szezonon van túl a gyöngyösi kézilabdautánpótlás, amely országos bajnoki címmel büszkélkedhet az U12-es csapat jóvoltából. Valamennyi korosztályban jól teljesítettek fiataljaink, de Rosta István utánpótlás-igazgatót a kiváló eredményeknél is nagyobb büszkeséggel tölti el, hogy folyamatosan bővül az utánpótlás létszáma, a gyerekek pedig szívesen látogatják az edzéseket.

A Buday Ferenc által lerakott alapokra kezdett el építkezni Rosta István, aki első szezonját zárta a Gyöngyösi Kézilabda Klub utánpótlás-igazgatójaként. A szakember elsődleges célja az volt, hogy jó hangulatú edzéseken, boldog gyerekeket lásson a gyöngyösi kézilabdapályákon, ahol kiváló edzői gárda vezeti a tréningeket. Mint Rosta István elmondta: a klub minden feltételt biztosít az utánpótlás számára, ami a sikeres munkához, a bajnokságban és a különböző tornákon való részvételhez szükséges, és ez meghozta a várt eredményeket, jövőre pedig – ahogy fogalmaz – a gázra lépnek majd, és még nagyobb lendületet ad a folyamatosan bővülő gyöngyösi utánpótlás-képzésnek.

Bár az utánpótlás vezetője azt vallja, hogy a gyerekeknek kell a középpontba kerülniük, nem az eredményeknek, a segítségével mégis összegyűjtöttük, hogy a különböző korosztályokban hogyan szerepeltek a gyöngyösi csapatok.

A legnagyobb sikert egyértelműen U12-es csapatunk érte el a 2016/2017-os évben: a Kismárton Ádám és Danyi Bence által vezetett egyesület megnyerte az országos bajnokságot. A kétnapos döntőben a Pick Szeged és a Debrecen ellen is emlékezetes győzelmet arattak a mieink, akik egész évben kiválóan dolgoztak: a Gyermekbajnokságban szerzett aranyérem mellett nemzetközi tornát nyertek Belgrádban, és a hazai rendezésű Mátra-kupa mellett a győri Balázs-kupán is a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. A tehetséges gárdára még sok siker várhat a sportágban, a csapat tagjai közül többeket akár a felnőtt keretben is üdvözölhetünk néhány év múlva.

01 u12 bajn

Az országos döntőig menetelt U14-es fiúcsapatunk is a Gyermekbajnokságban, ahol végül a nyolcadik helyet szerezte meg, a Pápa János által edzett alakulat ezzel hatalmas elismerést szerzett a gyöngyösi kézilabdázásnak. U14-eseink Tatán és Terebesen is részt vettek tornán, előbbi helyről bronz-, utóbbiról aranyéremmel tértek haza. A csapat öt tagját is az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehetett a serdülő válogatott kiválasztóján, Nkousa Dávid, Tímár Gyula, Kinyó Gergő, Racskó Ádám és Pernyész Bálint is meghívót kapott a válogatóra, Nkousa Dávid és Tímár Gyula pedig a korosztályos nemzeti csapatban is lehetőséghez jutott.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub a fiatalok fejlődése érdekében több korosztályban is nevezett olyan csapatot, amelynek tagjai a mezőnynél fiatalabbak, így általában egy, időnként két évvel idősebbek között versenyeztek. Ilyen volt a Temesvári Martin vezette U13-as csapatunk, amely az U14-esek között állt helyt, ráadásul kiválóan: a regionális bajnokságban plusz 17-es gólkülönbséggel szerezték meg az ezüstérmet, és az U14-esekkel együtt Tatán bronz-, Terebesen pedig aranyérmet nyertek. Az együttesből kiemelkedik klubunk egyik legnagyobb reménysége, Bodócs Marcell, aki a serdülőválogatottban is bemutatkozhatott.

Szintén az idősebbek között versenyeztek az U11-esek, akik Köves Péter és Kovács Tibor vezetésével a dobogó harmadik fokára állhattak a regionális bajnokságban, a Szentesen rendezett nemzetközi tornán első helyet szereztek, a Kecelen rendezett Pünkösd-kupán pedig az ötödik helyen zártak. A fiatalok szép reményekkel indulnak jövőre is az U12-es bajnokságban.

Derekasan helytállt a Gyermekbajnokságban indult legfiatalabb gyöngyösi csapat, az U10-es gárda is, amely Mátyási-Kőrösi Fruzsina és Vad Zsigmond edzők által vezetve egyetlen döntetlen mellett valamennyi mérkőzését megnyerte a bajnokságban, amit a Mátra-kupán szerzett ezüst- és a debreceni Főnix-kupán elért bronzérem egészít ki.

Ami az idősebb fiúcsapatokat illeti, a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak nincs oka szégyenkezni. Rosta István vezetésével idén először indítottunk csapatot a Kiemelt Serdülő Bajnokságban, ahol egy kifejezetten erős mezőnyben, idősebb ellenfelekkel szemben küzdve a gyöngyösi fiatalok a rájátszás második helyét szerezték meg, ezzel összesítésben 18. helyen zártak a 24 csapatos mezőnyben. A keret négy játékosa az ifjúsági- és az NB II-es juniorcsapatban is szerepet kapott.

Az NB I-es ifjúsági bajnokságban indult csapatunk Nigrínyi Tibor vezetésével kezdte a szezont, ám miután az edző a felnőtt csapatnál kapott nagyobb feladatot, Temesvári Martin és Rosta István vette át az együttes irányítását. Fiataljaink jól teljesítettek, a nyolcadik helyen végeztek, csupa olyan csapat mögött, amelyek ebben a korosztályban is félprofi feltételeket tudnak teremteni a játékosoknak. A keret két tagja, Veres Balázs és Tóth Gergő a felnőtt keretben is bemutatkozhatott.

A legidősebb fiúcsapatunk, az NB II-es felnőtt bajnokságban indult U23-as gárda Mátyási-Kőrösi Fruzsina vezetésével a kiváló negyedik helyen végzett. A junior keretbe a serdülőből és az ifiből ugyanúgy kerültek be játékosok, mint a felnőtt csapatból, mégis igazi csapategységet sikerült kialakítani. A Gyöngyösi Kézilabda Klub a következő szezonban nem indít csapatot az NB II-es felnőtt bajnokságban, a jelenlegi keretből sokan a Hatvani KSZSÉ-ben folytatják a GYKK és a szomszédos város együttműködési megállapodásának köszönhetően. Nekik további sok sikert kívánunk.

U23 cs

A Gyöngyösi Kézilabda Klub legnépesebb korosztálya az U10-es lány korosztály, a Majzik Henrietta vezette edzéseket 25-30-an látogatják, és ragyogó eredményeket érnek el. A régiós küzdelmek során minden mérkőzésüket megnyerték, a Belgrádban rendezett nemzetközi tornán pedig ezüstérmet szereztek.

Az U11-es lánycsapatunkat szintén Majzik Henrietta irányítja, és bár a keret fele tízéves, így is aranyérmet szereztek a regionális bajnokságban, ami fantasztikus eredmény.

Az U13-as lányok a II. osztályú bajnokságban második helyen zártak, a Kecelen rendezett Pünkösd-kupán pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Az Országos Serdülő Bajnokságban is indítottunk lány csapatot, a gyöngyösi hölgyeknek Bahrim Liliána vezetésével ugyancsak idősebbek között kellett helytállniuk. Az alsóház küzdelmeit megnyerve, a tavaszi idényt veretlenül abszolválva az összesített hatodik helyet szerezték meg a bajnokságban. A lány serdülő válogatott kiválasztóján is szerepelt gyöngyösi kézilabdázó Molnár Anna személyében. 

01 mk lanyok

A Kisiskolás Bajnokságban a GYKK annyi csapatot indított, hogy a szivacskézilabdások között saját bajnokságban tudta versenyeztetni az alakulatokat. Mivel ebben a korosztályban a sportág alapjainak elsajátítása a legfontosabb feladat, a viadalokat nem pontozzák, és végső sorrendet sem állítanak fel, de összességében elmondható, hogy valamennyi iskola csapata jól teljesített. A Gyöngyösi Kézilabda Klub égisze alatt összesen tíz gyöngyösi és környékbeli általános iskola állított ki csapatot.