Két gyöngyösi utánpótláscsapat is bejutott a Gyermekbajnokság országos döntőjébe. Az U14-es fiúk már túlvannak a döntő küzdelmein, míg az U12-esek a következő hétvégén vívnak meg az ország legjobb csapatival. Közben a magyar serdülő válogatott kiválasztóján három gyöngyösi fiatal is szerepet kapott.

01 serdulo valogato

Gyöngyösiek a serdülő válogatott kiválasztóján.

A Gyermekbajnokság U14-es korosztályában a Gyöngyösi Kézilabda Klub fiúcsapata derekasan helytállt az országos döntőben, ahol igen színvonalas összecsapások után a nyolcadik helyet szerezték meg. Nagy szó, hogy a Gyermekbajnokság „királykategóriájában” az ország nyolc legjobb csapata közt vannak Pápa János tanítványai.

A Kismárton Ádám és Danyi Bence által vezetett U12-es csapat az elmúlt hétvégén biztosította helyét az országos döntőben. Az Éles Kézilabda Iskola, a PLER és a Dabas ellen játszanak játszanak az A jelű csoportban a pénteken és szombaton Szigetszentmiklóson rendezendő összecsapáson. A viadal helyszíne nincs messze Gyöngyöstől, aki tud segítsen csapatunknak, hiszen a fiúk megérdemlik a biztatást.

– Ha az U14 és U12 fiú országos döntő mezőnyét nézzük, akkor mindkét korosztályban a legjobbak között a PLER, a Budapest Honvéd, az Éles Kézilabda Iskola, a Győr, a Pick Szeged és a GYÖNGYÖSI KK csapatai vannak. Óriási elismerés, hogy az ország legjobb nevelő egyesületei között vagyunk – kommentálta sikereket Rosta István utánpótlásigazgató, aki azt is elmondta, hogy a serdülő válogatott kiválasztóján klubunk három játékossal képviseltette magát. Mezőkövesden Nkousa Dávid, Tímár Gyula és Bodócs Marcell öregbítette a gyöngyösi kézilabdázás jó hírét.