"Nem dőlünk hátra" - interjú Bakos Dáviddal

A B. Braun Gyöngyös az FTC-PLER legyőzésével nagy lépést tett a céljai felé, és fél lábbal a legjobb hat között érezheti magát a bajnokságban. Ehhez - a jelenlegi pontszámokat figyelembe véve - arra is szükség van, hogy a Balatonfüred ne szerezzen pontokat a Pick Szeged ellen. A számolgatásnak azonban könnyen elejét vehetjük. A képlet egyszerű: ha nyerünk pénteken Balatonfüreden, nem csak a kellő pontunk lesz meg a felsőházi rájátszáshoz, de be is bizonyíthatjuk: valóban nekünk van ott a helyünk a legjobb hat csapat között. Kotormán Attila szakosztály-igazgató szerint az együttes jó formában várja a találkozót, rendkívül motivált, tele van önbizalommal, így nyerni megy Balatonfüredre. Hasonlóan látja ezt Bakos Dávid, aki volt füredi játékosként jól ismeri az ellenfelet. A jobbátlövővel a Pick Szeged elleni kupameccset követően beszélgettünk.

BakosvágottBakos Dávid szerint verhető a Balatonfüred (Fotó: Lénárt Márton)

- Két jól sikerült mérkőzésen van túl a csapat, hogy álltok motivációval, önbizalommal a füredi meccs előtt?
- Igen, valóban jól sikerült a legutóbbi két fellépésünk, az egyik egy győztes meccs volt a Fradi ellen, a másikon pedig kikaptunk ugyan, de a Szeged ellen ez egyáltalán nem csalódás. Ráadásul egy igen jó mérkőzést sikerült játszanunk, amelyet akár még meg is nyerhettünk volna. Szóval úgy érzem, jó úton van a csapat.
- Nemrég épültél fel egy makacs sérülésből, azóta többször láttunk a pályán jó formában játszani. Teljesen rendbe jöttél?
- Valóban hosszú volt, testileg és lelkileg egyaránt megviselt, de túl vagyok rajta, most már egyáltalán nem hátráltat, úgyhogy köszönöm, jól vagyok.
- Mint volt balatonfüredi játékos hogy látod, mennyire lesz nehéz a dolgotok pénteken?
- Egységes csapat a balatonfüredi, tapasztalt, rutinos játékosok és feltörekvő fiatalok egyvelege, akik régóta együtt játszanak. Jó szakember az edzőjük, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenképpen győzni szeretnénk.
- Már csak azért is fontos lenne a győzelem, mert így bebizonythítnátok, hogy a Gyöngyösnek van ott a helye a legjobb hat között, és nem a Balatonfürednek.
- Az biztos, hogy nem dőlünk hátra, és várjuk, hogy a Szeged legyőzze a Balatonfüredet. Mi akarjuk eldönteni a sorsunkat, és szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban. Egy egész busznyi szurkoló fog nekünk szorítani a lelátóról, semmiképpen sem szeretnénk nekik csalódást okozni, úgy érzem, ha minden klappolni fog, meg lesz a győzelem.

Balatonfüredre pénteken ingyenes szurkolói járat viszi a drukkereket, a busz gyakorlatilag egy nap alatt megtelt a jelentkezőkkel, így ötven ember biztosan szorít majd a gyöngyösi alakulatnak. Aki esetleg lemaradt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub hivatalos Facebook-oldalán percről-percre követheti majd az eseményeket, és a Diórádió is tudósítást ad a Balaton partjáról.


Férfi kézilabda NB I., 20. forduló
Balatonfüredi KSE – B. Braun Gyöngyös
2013. 02. 22. 18:00
Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ, 8230, Balatonfüred, Horváth M. út
V.: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Tabella

 • 01 kh liga

  1. MOL-PICK SZEGED 20
  2. Grundfos Tatabánya KC 15
  3. Csurgói KK 15
  4. Telekom Veszprém 12
  5. Balatonfüredi KSE 12
  6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
  7. Ferencvárosi TC 10
  8. Sport36-Komló 9
  9. Dabasi KC VSE 6
  10. Ceglédi KKSE 6
  11. CYEB Budakalász 6
  12. DVTK-Eger 5
  13. Mezőkövesdi KC 3
  14. Vecsési SE 0

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner
banner