2017. május 29. hétfő 14:29

Szerb és horvát érkezők az új keretben

Már a következő szezonra készül a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapata, amely a 2017/2018-as bajnoki idényben Konkoly Csaba vezetésével vág neki az NB I-es küzdelmeknek. A keret is átalakul a következő szezonra, hat játékos hagyja el a csapatot, pótlásukról már folynak a tárgyalások, két horvát és egy szerb játékossal pedig már meg is egyezett a klubvezetés.

A B. Braun Gyöngyös csapata huszonhat bajnoki mérkőzéséből hetet megnyerve, egy döntetlennel és tizennyolc vereséggel, tizenöt pontot gyűjtve a tizenkettedik helyen zárta a K&H férfi kézilabda liga 2016/2017-es bajnoki szezonját. Együttesünk a Magyar Kupa harmadik fordulójában búcsúzott, a Ligakupában pedig a csoport harmadik helyén zárt. A Debre Viktor vezetőedző távozása után Nigrínyi Tibor és Bíró Imre által irányított csapat kiharcolta ugyan a bennmaradást az élvonalban, ám a szezon elején kitűzött célokat nem sikerült teljesítenie.

A következő szezonban a B. Braun Gyöngyös szeretné stabilizálni helyét az NB I-ben, ahol hosszú távon is biztos középcsapatként kíván szerepelni, ezért az új vezetőedző, Konkoly Csaba irányításával a klub a keret megerősítésén dolgozik. A csapattól az évközben érkezett Rózsavölgyi Gergő, Tomas Reznicek, Rodolfo Oliveira, Juhász Károly, Miralem Becirovic és Országh Ádám távozik, a klubvezetésnek az ő pótlásukról kell gondoskodnia. Három játékossal már megszületett a megállapodás, a következő szezonban két horvát és egy szerb játékos is erősíti majd keretünket: Mitar Markez, Ante Maric és Ivan Dumencic biztosan Gyöngyösön folytatja pályafutását.

erkezok 2017 1

Mitar Markez, Ante Maric és Ivan Dumencic. Fotó: eurohandball.com

– Fontos szempont volt, hogy olyan játékosokat igazoljunk, akik védekezésben is a pályán tarthatók, ezért esett a választásunk a három légiósra – mondta Konkoly Csaba. – Az érkezők nemzetközi mércével mérve is magas, erős, jó fizikumú játosok, akikre akár a teljes belső védelmünket rá lehet bízni, nemzetközi rutinjuk pedig biztos vagyok benne, hogy csapatunk előnyére fog válni – tette hozzá a vezetőedző.

A 26 esztendős Mitar Markez szerb nemzetiségű, jelenleg a Székelyudvarhely játékosa, korábban az osztrák Alpha Hard, a német Göppingen és a francia Montpellier színeiben játszott. A 26 éves játékos komoly nemzetközi rutinra tett szert, játszott a Bajnokok Ligájában és az EHF-kupában is. A 190 cm magas és 90 kg-os jobbátlövő jól cselez, és összjátékban is erős, így hasznos tagja lesz új keretünknek. A román bajnokságban 70 gólt szerzett az elmúlt szezonban.

A horvát Ante Maric szintén 26 éves, beálló poszton fogja erősíteni jövőre a gyöngyösi keretet. A 195 cm magas és 106 kg súlyú játékos a horvát ifjúsági válogatottban is játszott, majd a horvát Porec és Metkovic játékosa volt, és a nemzetközi kupaporondon is bemutatkozott. Gyöngyösre a luxemburgi Red Boys Differdange csapatától érkezik, fizikai adottságai miatt a belső védelem oszlopos tagja lehet, jól ki fogja egészíteni Hegedűs Márk játékát, akivel akár egyszerre is a pályán lehet védekezésben és támadásban egyaránt.

Ivan Dumencic szintén horvát nemzetiségű, a 27 éves irányító 190 cm magas és 91 kg. A török Superligában második helyen végzett Beykoz csapatától érkezik, a bajnokság góllövőlistáján 170 szerzett találattal a második helyen zárt. Dubravában, a Zagreb fiókcsapatában nevelkedett. Törökországi szereplését megelőzően a Borac Banja Lukával a SEHA Ligában is játszott, a horvát strandkézilabda-válogatott meghatározó játékosa. Sokoldalú kézilabdázó, aki akár balátlövő poszton is bevethető.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat, és rövidesen a többi érkező játékos nevét is nyilvánosságra hozza.

Tabella

 • 01 kh liga

  1. Telekom Veszprém 50
  2. MOL-Pick Szeged 46
  3. Grundfos Tatabánya KC 42
  4. Balatonfüredi KSE 40
  5. Sport36-Komló 26
  6. Csurgói KK 25
  7. CYEB Budakalász 24
  8. Dabas KC VSE 20
  9. Eger SBS Eszterházy 19
  10. Ceglédi KKSE 17
  11. B. Braun Gyöngyös 17
  12. FTC KN KFT 16
  13. Váci KSE 16
  14. Orosházi FKSE-LINAMAR 6

   

  01 logo fb      01 logo insta     01 logo youtube     01 logo gplus 3

banner